Di Matteo in Drogba zapuščata Chelsea

Foto: EPA
Foto: EPA
Po pisanju angleških medijev se bo Roberto di Matteo že ta teden poslovil od klopi Chelseaja. Zagotovo odhaja Drogba, morda tudi Torres in Kalou.
Oglej si celoten članek

Ko je Roberto di Matteo pred dvema mesecema in pol sedel na klop modrih iz Londona, je bil predviden kot začasna rešitev. In to bo očitno tudi ostal. Kljub zmagi v najstarejšem klubskem tekmovanju, pokalu FA in v elitni Ligi prvakov. Čeprav je s sobotnim zmagoslavjem na Allianz areni v Münchnu izpolnil dolgoletne sanje lastnika kluba Romana Abramoviča, ga bo ta po vsej verjetnosti odpustil.

Vir blizu ruskega milijarderja je angleškim medijem zatrdil: "Roman meni, da je imel Roberto na tekmah predvsem veliko sreče in da je grešil v izbiri taktike in igralcev." Po zagotovilih istega vira je odločitev Rusa že dokončna: "Abramovič se je odločil in nič ne bo spremenilo njegovega mnenja. On je milijarder in ne posluša drugih."

Očitno Italijanove zasluge za preobrat v letošnji sezoni niso dovolj velike. Naj spomnimo, da je bil Chelsea sredi pomladi v katastrofalnem stanju, igralci so imeli slab odnos s takratnim trenerjem Villas-Boasem in klub je bil pred izpadom tako iz pokala FA kot iz Lige prvakov.

Očitno pa to še zdaleč ne bo edina sprememba na Stamford Bridgeu. Selitev je napovedal tudi veliki heroj iz Münchna Didier Drogba, čigar odhod je le še vprašanje časa. Nezadovoljen je tudi Fernando Torres, ki želi od vodstva kluba zagotovila glede njegove nadaljnje kariere v modrem dresu, pred odhodom pa je tudi Salomon Kalou, ki se spogleduje s svojim bivšim klubom Feyenordom. Tako se predvsem v napadu pri 'bluesih' obeta veliko sprememb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.