Di Matteo letel iz Chelseaja

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleški nogometni prvoligaš Chelseaja, aktualni zmagovalec lige prvakov, je danes prekinil sodelovanje s trenerjem Robertom Di Mateom.
Oglej si celoten članek

Razlog za odpoved Italijanu so slabe predstave moštva, lastnik kluba Roman Abramovič in vodstvo pa verjamejo, da je bila odločitev nujna, so zapisali na spletni strani Chelseaja.

Sprememba je bila nujna, če želi klub v pravo smer pred pomembnim delom sezone. Chelsea bo ime novega trenerja sporočil v kratkem.

"Lastnik in vodstvo bi se radi zahvalili Robertu za vse, kar je storil za klub, odkar ga je prevzel marca. Roberto je pomagal do zgodovinske zmage v ligi prvakov in sedmega naslova v FA pokalu. Nikoli ne bomo pozabili na velik prispevek, ki ga je vložil v klubsko zgodovino in vedno bo dobrodošel na Stamford Bridgeu," so zapisali na spletni strani londonskega moštva.

Di Matteo je na klop Chelseaja sedel marca, ko je zamenjal Andrea Villas-Boasa. Klub je popeljal do zgodovinskega zmagoslavja v ligi prvakov, dobro pa je začel tudi letošnjo sezono. V angleški premier league je Chelsea dolgo časa vodil, po nekaj slabših rezultatih pa je zdaj zdrsnil na tretje mesto. V ligi prvakov se je po sinočnjem porazu proti Juventusu (0:3) znašel v sila težkem položaju in se morebiti sploh ne bo prebil v izločilne boje najimenitnejšega klubskega tekmovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.