Di Matteo: "Maribor je igral zelo obrambno"

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Trener Schalkeja Roberto di Matteo, ki je bil presenečen nad previdno igro Maribora, je po srečanju v Ljudskem vrtu izrazil veliko zadovoljstvo zaradi napredovanja v Ligi prvakov.
Oglej si celoten članek

"Tekma je bila zelo tesna. Maribor je igral zelo obrambno, glede na dejstvo, da je moral tekmo dobiti. Mislim, da smo si zmago zaslužili. V prvem polčasu smo dobro nadzirali tekmo in si ustvarili nekaj priložnosti, v drugem pa smo jih imeli še več in ob tem smo še zabili gol, ki smo ga potrebovali," je po srečanju povedal Roberto di Matteo, ki je v zadnjih tednih preporodil moštvo Schalkeja.

"Zelo smo zadovoljni z napredovanjem v Ligi prvakov. Za naš klub je zelo pomembno, da smo šli naprej in tudi to, da smo se izboljšali kot ekipa. Danes smo naredili pomemben korak," je bil s predstavo svojih varovancev zadovoljen nekdanji italijanski reprezentant, ki je s Chelseajem leta 2012 tudi osvojil najelitnejše evropsko tekmovanje.

Imel je "nos" za menjavo

"Maribor je na svojem stadionu zelo močan. Letos v Evropi še niso izgubili doma, prizadejali smo jim prvi poraz. Ta tekma je bila za nas zelo težka," je zaključil Di Matteo, naslednik Jensa Kellerja, ki je vodil knape ob prvem dvoboju z vijoličastimi v Nemčiji (1:1). 

Di Matteo je imel tokrat "nos" za menjavo. Strelec edinega gola v Ljudskem vrtu je bil namreč mladi Max Meyer, ki je na zelenico prišel le nekaj minut pred odločilnim trenutkom. Ob tem velja poudariti, da nekdanji igralec in trener Chelseaja v Mariboru ni mogel računati na Kevina-Princa Boatenga, Juliana Draxlerja in Jeffersona Farfána.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.