Di Matteo služi, ne da bi delal

Foto: EPA
Foto: EPA
Med deseterico najbolje plačanih trenerjev na svetu se je znašlo tudi ime, ki ga marsikdo ne bi pričakoval.
Oglej si celoten članek

Francoska revija France Football je postregla s podatki o zaslužkih med nogometnimi trenerji. Na vrhu pravih presenečenj ni, José Mourinho še naprej zaseda sam vrh. Za svoje delo pri klubu Chelsea prejema na leto 17 milijonov evrov, dva več, kot jih dobiva Pep Guardiola pri Bayern Münchnu, in tri več od Roberta Mancinija pri Galatasarayu.

Ko pa pogledamo nekoliko nižje po lestvici, marsikdo doživi pravi šok. Na izjemno visokem osmem mestu najdemo Roberta Di Mattea. Ta zasluži kar 8,2 milijona evrov na leto, kar niti ne bi bilo presenečenje, če ne bi bil Italijan že leto in pol brezposeln. Ker so pri Chelseaju predčasno z njim prekinili pogodbo, mu morajo še vedno izplačevati plačo.

Di Matteu se tako ne mudi z iskanjem službe, saj je vprašanje, kdo bi mu še plačal toliko za njegove usluge. To se bo spremenilo poleti, ko mu pogodba poteče in se bo verjetno moral zadovoljiti z manjšim zneskom, kot ga prejema zdaj. Ta je trenutno višji celo od plače, ki jo prejemata trener Barcelone Tata Martino in Juventusov Antonio Conte.

Lestvica trenerjev, ki so lani zaslužili največ (vir: France Football):

1. José Mourinho (Chelsea), 17 milijonov evrov

2. Pep Guardiola (Bayern München), 15 milijonov evrov

3. Roberto Mancini (Galatasaray), 14 milijonov evrov

4. Carlo Ancelotti (Real Madrid), 13,5 milijona evrov

5. Fabio Capello (ruska reprezentanca), 12 milijonov evrov

...

7. Arsène Wenger (Arsenal) 9,6 milijona evrov

8. Roberto Di Matteo (nezaposlen), 8,2 milijona evrov

...

13. David Moyes (Manchester United) in Manuel Pellegrini (Manchester City), 6,4 milijona evrov

...

16. Tata Martino (Barcelona) in Antonio Conte (Juventus), 5,4 milijona evrov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.