Di Matteo uspel prepričati Abramoviča

Foto: EPA
Foto: EPA
Angleški Guardian piše, da bo italijanski strateg Roberto Di Matteo tudi v naslednji sezoni vodil Chelsea. Lastnik modrih Roman Abramovič je sicer razmišljal tudi o nekaterih drugih rešitvah, a se na koncu očitno vendarle odločil za Di Mattea.
Oglej si celoten članek

Italijanski nogometni strateg Roberto Di Matteo, ki je najzaslužnejši, da se je naslov Lige prvakov prvič preselil k Chelseaju, po poročanju britanskega Guardiana ostaja na klopi londonskega kluba. Di Matteo bo s Chelseajem v prihodnji sezoni dobil priložnost braniti prestižni naslov Lige prvakov.

Di Matteo je marca začasno prevzel klop londonskega Chelseaja, ko je modre moral po slabih rezultatih zapustiti Portugalec Andre Villas-Boas. Italijan je v kratkem času prerodil moštvo in do konca sezone osvojil angleški pokal ter prvič v zgodovini klub popeljal na vrh Evrope v Ligi prvakov.

Lastnik Chelseaja, ruski milijarder Roman Abramovič, je že razmišljal o trenerski kadrovski prevetritvi, na muhi zanimanja ruskega oligarha je bil tudi Barcelonin trenerski virtuoz Pep Guardiola, vendar pa se je nazadnje odločil za preverjeno formulo, ki ga je pripeljala do najprestižnejše evropske klubske lovorike. Med možnimi kandidati za zasedbo trenerskega stolčka na Stamfordu Bridgeu sta bila tudi trener Tottenhama Harry Redknapp in francoski selektor Laurent Blanc.

Po poročanju Guardiana se bosta vodstvo kluba in 41-letni Di Matteo, ki je trenutno na počitnicah onstran Atlantika v ZDA, sestala v sredo. Najverjetneje se bodo dogovorili za daljšo pogodbo s klavzulo, ki bo omogočala prekinitev pogodbe po enem letu. Stalna zaposlitev seveda pomeni nagrado za osvojeni pokal. Začasna pogodba v klubu Di Matteu poteče 30. junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.