Di Resta, naslednik Schumija? Godi mu.

Foto: Žurnal24 Di Resta je kandidat za naslednika Michaela Schumacherja v Mercedesu. (Foto: EPA
Nihče ne zanika govoric, da bo Paul di Resta naslednik Michaela Schumacherja pri Mercedesu, ko slednji končna kariero. O koncu razmišlja Mark Webber in ta se bo bržkone zgodil pri Red Bullu.
Oglej si celoten članek
V teh dneh se govori
tudi o prihodnosti Nica Rosberga (Mercedes) in Marka Webbra (Red Bull). Ugibajo, da bo Nico nasledil Felipeja Masso pri Ferrariju, a so to pri Mercedesu že odločno zanikali. Tudi za Marka se je večkrat govorilo, da bi lahko po tej sezoni dobil priložnost pri rdečih, a zdaj sam to možnost bolj ali manj zavrača: "Ali ostanem tukaj ali neham ali pa grem v drugo ekipo. To tretje ni verjetno. Vse bo odvisno, kako se bo razpletala ta sezona," pove Webber, ki je pri Red Bullu od leta 2007. "Pred tremi leti sem celo razmišljal o koncu kariere, a sem nato le dobil pravo priložnost." Za Ferrari se nam zdi boljša izbira Sergio Pérez, talent bi se učil od Fernandu Alonsu.

Dve 10. mesti sta bili obetaven začetek za novinca Paula di Resto (Force India), še posebej, ker je povsem zasenčil ekipnega kolega Adriana Sutila. Norbert Haug, vodja mercedesovega športnega oddelka, je škotskega dirkača v minulih tednih večkrat pohvalil in tako so se pojavile govorice, da bo prav 25-letnik naslednik Michaela Schumacherja v tovarniški ekipi Mercedes, ko se bo zmagovalec 91 dirk po letošnji ali naslednji sezoni dokončno upokojil.

Teh govoric ni nihče zanikal, Di Resta, ki je za Mercedes štiri leta dirkal v seriji DTM, pa se za zdaj s tem noče obremenjevati. "Zagotovo mi godi, da se takšna ekipa zanima zame. Nekega dne bi si res želel dirkati za eno od najboljših ekip, a za zdaj sem povsem osredotočen na Force Indio." Prvak nemške serije turnih avtomobilov se zaveda, da je še v fazi učenja. "Nadaljeval bom po začrtani poti, saj je pred mano še dolga pot na vrh."

Na vprašanje, ali je priložnost v formuli 1 dobil le zato, ker je lani zanje tako dobro dirkal v DTM-u, ne da direktnega odgovora. "Mercedes že nekaj let kroji mojo kariero. Sem del njihove družine. Vesel sem, da sodelujem z njimi." Dirkalnike Force India poganjajo prav mercedesovi osemvaljniki. Dvema 10. mestoma je na prejšnji dirki dodal osmi startni položaj, a nato ostal brez točk. "Uživam. Pridobivam izkušnje. Upam, da bom tudi ta vikend pred ekipnim kolegom in se bom spet boril za kakšno točko."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.