Dimec z ekipo do zmage in naziva MVP

Foto: Saša Despot all stars Foto: Saša Despot all stars Foto: Saša Despot all stars Foto: Saša Despot all stars Foto: Saša Despot all stars Foto: Saša Despot all stars Foto: Saša Despot all stars Foto: Saša Despot all stars Foto: Saša Despot all stars Foto: Saša Despot all stars Foto: Saša Despot all stars Foto: Saša Despot all stars Foto: Saša Despot all stars
Na Vrhniki je potekal jubilejni 25. dan slovenske košarke.
Oglej si celoten članek

V dobrih desetih urah programa se je na 25. All Stars predstavilo prek 150 košarkarjev različnih starostnih kategoriji, vključno z igralci lige Telemach, ki so se pomerili v osrednji večerni tekmi. MVP je postal Žiga Dimec z 31 točkami in 11 skoki.

Najboljši igralci, ki nastopajo v domačem prvenstvu, so bili razdeljeni v ekipi Dimca in Matica Rebca (oba Krka), ki sta pred tem prek spleta dobila največ glasov. Zmagalo je Dimčevo moštvo pod vodstvom trenerja Dejana Mihevca (Tajfun) s 126:117.

Dimec, ki je metal 15:17, je imel v boju za najimenitnejši posamični naslov, MVP, hudo konkurenco; v svoji ekipi Roberta Abramoviča (LTH Castings) z 21 točkami in metom 7:10 za tri točke, v nasprotni pa Coryja Remekuna (Rogaška) z 29 točkami.

Bolj kot tekma so bila v ospredju različna tekmovanja. V metanju trojk je Miha Vašl (Zlatorog) premagal Mensuda Julevića (Lastovka), zmagovalci spretnostnega izziva so bili domači igralci Jaka Petek, Jaka Kos in Jan Kos, na Vrhniki, ki nastopa v 4. SKL zahod, pa je ostal tudi naslov v zabijanju. Na veliko veselje mlade domače publike je slavil 17-letni Rok Savič.

Košarkarska zveza Slovenije je podelila priznanja najboljšim v letu 2015. Goran Dragić v absolutni kategoriji bo svoje prejel ob prvem prihodu iz ZDA, Dragiša Drobnjak kot najboljši igralec lige Telemach ga je dvignil na Vrhniki iz rok generalnega sekretarja KZS Raša Nesterovića, Luka Dončić, najboljši mladi košarkar, pa je priznanje že prejel ter se z njim ponosno ovekovečil. Fotografijo v majici z grbom KZS ter napisom Slovenije je pripel tudi na svoj Twitter profil.

Zanimive in napete tekme so gledalci spremljali tudi v mlajših kategorijah. Najbolj borbeni igralci so bili: med igralci do 13. leta starosti Jaka Oberlajt, do 16 let Jure Daneu in Jaka Strel, U-18 pa Žiga Jurček. V zadnji tekmi pred osrednjim dogodkov so se predstavili še kandidati za reprezentanco do 20 let. Prva strelca sta bila Vlatko Čančar (trojke 5:5) in Luka Pirc (12 skokov) z 21 točkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.