Dinamo do skalpa evropskega velikana, spodrsljaj Arsenala

Foto: Epa
Foto: Epa
Nogometaši v evropski ligi so odigrali prve tekme osmine finala. Milanski Inter Samirja Handanovića je v Frankfurtu pri Eintrachtu igral 0:0, zagrebški Dinamo Petra Stojanovića pa je z 1:0 premagal Benfico.
Oglej si celoten članek

Dinamo Zagreb je doma gostil Benfico, ki je imela v prvem polčasu več žogo v posesti, a so bili nevarnejši gostitelji, ki so v 38. minuti tudi povedli. Ob protestih Portugalcev so sodniki dosodili najstrožjo kazen po prekršku Rubena Diasa na robu kazenskega prostora, Bruno Petković pa je bil natančen z bele točke.

V drugem polčasu priložnosti praktično ni bilo, šele v 89. minuti so domači zagrozili, ko je po Stojanovićevi podaji zgrešil Mislav Oršić.

V Frankfurtu, kjer so v prvem polčasu več poskušali Italijani, so gledalci videli v 22. minuti enajstmetrovko za goste, toda Kevin Trapp je ustavil strel Marcela Brozovića.

Foto: Epa Kevin Trapp

V drugem polčasu je v 51. minuti zadel Sebastien Haller za domače, toda sodniki so gol razveljavili zaradi prepovedanega položaja. Nekajkrat je moral posredovati tudi Samir Handanović, med drugim v 87. minuti po šibkem strelu Luke Jovića.

V zgodnejšem terminu je še Zenit St. Peterburg izgubil proti Villarealu z 1:3, Stade Rennes je ugnal Arsenal s 3:1, pri čemer so Angleži od 41. minute igrali z igralcem manj, Sevilla in Slavia Praga pa sta igrali 2:2. Wissam Ben Yedder je dosegel najhitrejši gol v tej sezoni evropske lige, ko je po 25 sekundah Andaluzijce popeljal v vodstvo.

Foto: Epa Arsenal

Chelsea si je dvoboju s kijevskim Dinamom, za katerega Benjamin Verbič ni igral zaradi kartonov, priigral lepo prednost in zmagal s 3:0. Na tekmi, ki so jo sodili Slovenci na čelu s Slavkom Vinčićem, bi bila lahko prednost Londončanov še višja, a je predvsem Pedro zapravil kar nekaj lepih priložnosti. A Španec je tudi prvi zadel na tekmi, uspešen je bil v 17. minuti, v 65. pa je s prostega strela lepo zadel Willian za 2:0. Na 3:0 je povišal Callum Hudson-Odoi v 90. minuti.

Foto: Epa Willian

Enako prednost kot Chelsea si je priigral tudi Napoli v boju s Salzburgom, Valencia pa je z 2:1 ugnala Krasnodar.

Povratne tekme bodo čez teden dni.

 

* Izidi:
Zenit St. Peterburg - Villareal      1:3 (1:1)
Stade Rennes - Arsenal               3:1 (1:1)
Sevilla - Slavia Praga               2:2 (2:2)
Dinamo Zagreb - Benfica              1:0 (1:0)
(Petar Stojanović je igral celo tekmo za Dinamo)
Eintracht Frankfurt - Inter Milano   0:0
(Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter)
Valencia - Krasnodar                 2:1 (2:0)
Chelsea - Dinamo Kijev               3:0 (1:0)
(Benjamina Verbiča zaradi kartonov ni bilo v kadru Dinama Kijeva)
Napoli - Salzburg                    3:0 (2:0)
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.