Dinamo – Lyon v stavniški preiskavi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Francoski regulator spletnih stav (Arjel) je v boju proti stavniškemu kriminalu zaradi sumljivega rezultata odprl preiskavo tekme Lige prvakov Dinamo Zagreb – Olympique Lyon (1:7). Po visoki zmagi na stadionu Maksimir se je namreč francosko moštvo uvrstilo v osmino finala LP in ob tem iz nadaljnjih nastopov izločilo Ajax.
Oglej si celoten članek

Visok poraz zagrebškega Dinama kar z 1:7 na domačem stadionu proti ekipi iz Lyona, ki je sicer "odnesel" trenerja Krunoslava Jurčića, po vsej Evropi zbuja dvome. "Kot vedno, ko pride do atipičnih in povsem presenetljivih rezultatov v športu, Arjel odpre preiskavo in preveri, ali je šlo morebiti za nelegalne stave," je sporočili iz Arjela.

Olympique Lyon je namreč uprizoril izjemno vrnitev; potem ko je bil v skupini D skorajda že odpisan iz nadaljevanja Lige prvakov, se je po visoki zmagi nad Dinamom v gosteh vrnil "med žive" in prebil v osmino finala na račun amsterdamskega Ajaxa. Še pred zadnjo tekmo je imel namreč Ajax tri točke prednosti ter boljšo razliko v golih kot Lyon.

 

Dinamo je na tekmi proti Lyonu doživel najhujši evropski poraz v zgodovini kluba ter enega najhujših v Ligi prvakov. Zagrebški klub se tako poslavlja od Evrope s šestimi porazi in razliko v golih -19 (3:22), kar pomeni, da je najslabši klub v 22-letni zgodovini Lige prvakov. Še nikoli namreč ni noben drug klub na šestih tekmah prejel toliko zadetkov. Prav tako je Dinamo dosegel neslaven rekord pri negativni golrazliki, ki ga je do zdaj imel Spartak (-17).

Španski, nizozemski in francoski mediji se v en glas sprašujejo, kako je to mogoče. Španski dnevnik As opozarja na "zelo čudno" zmago Lyona v Zagrebu, ki je francoski ekipi "čudežno" pomagala do osmine finala. Ob tem pri Asu v ospredje postavljajo čudno prijateljsko potezo med nogometaši Dinama in Olympiqua.

As opisuje, kaj se je zgodilo po petem zadetku Lyona v mreži Dinama med zagrebškim branilcem Domagojem Vido in napadalcem Lyona Bafetimbijem Gomisom: "Ko se je francoski nogometaš približal, da bi pobral žogo, mu je branilec Dinama pomežiknil in dvignil palec v znamenje uspeha." Tudi španski dnevnik Marca piše, da si je Lyon pot v osmino finala LP priigral po skrajno čudnemu dosežku v Zagrebu, medtem ko so pri dnevniku Mundo Deportivo kar zapisali, da izid v Zagrebu kar "kliče po škandalu".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.