Dinamo v obljubljeni deželi, Kirm ne

Foto: Igor Kralj/PIXSELL dinamo malmo liga prvakov Foto: EPA dinamo malmo liga prvakov Foto: Igor Kralj/PIXSELL dinamo malmo liga prvakov Foto: EPA dinamo malmo liga prvakov Foto: EPA dinamo malmo liga prvakov Foto: Igor Kralj/PIXSELL dinamo malmo liga prvakov Foto: Reuters Giuseppe Rossi Villarreal Foto: Reuters Giuseppe Rossi Villarreal Foto: Reuters Giuseppe Rossi Villarreal Foto: Reuters Šime Vrsaljko Dinamo Foto: Reuters Bayernovi navijači Foto: Reuters Šime Vrsaljko Dinamo Foto: Reuters Ribery Gomez Foto: Reuters Ribery Gomez
Slovenski reprezentant Andraž Kirm je s svojo Wislo iz Krakowa neuspešno branil zmago s prve tekme - na Cipru je ciprski Apoel slavil s 3:1, Kirm pa je v igro za Poljake vstopil v 80. minuti. Odločilni zadetek je zabil Ailton Almeida tri minute pred koncem rednega dela. V Ligo prvakov gredo tudi Dinamo (prvič po 12 letih), Bayern in Villarreal.
Oglej si celoten članek

Po torkovih petih tekmah 4. kola kvalifikacij Lige prvakov so znani prvi udeleženci elitnega tekmovanja, ki so morali skozi kvalifikacijsko sito. Nastop so si zagotovili nemški Bayern, španski Villarreal, zagrebški Dinamo, ciprski Apoel in belgijski Genk.

Med današnjimi pari je bil Bayern na papirju najmočnejši klub, premoč pa je potrdil tudi na igrišču. Potem ko so Bavarci Zürich premagali že doma, so vse dvome o zmagovalcu razblinili že v sedmi minuti, ko je v polno zadel Mario Gomez. Nemci so brez težav do konca tekme vzdrževali minimalno prednost. Zagrebški Dinamo si je proti Malmöju Ligo prvakov praktično priigral že doma z zmago 4:1, v gosteh pa je bilo nazadnje 0:2. Švedi so zapretili ob koncu tekme, toda za nadaljevanje nujno potrebnega tretjega gola niso dosegli.

Od slovenskih nogometašev je v torek Andraž Kirm tekmo med Apoleom iz Nikozije in Wislo začel na klopi poljske ekipe nato pa vstopil v 80. minuti. Wisla je imela s prve tekme minimalno prednost, toda Apoel jo je izničil že sredi prvega polčasa, nato povedel z 2:0, po golu upanja za Poljake v 71. minuti pa je Ailton Jose Almeida v 87. dokončno potrdil zmagovalca.

Villarreal se je z Odensejem mučil do 50. minute. Takrat je Giuseppe Rossi izničil prednost Dancev s prve tekme, zadel še enkrat v 66. minuti, napredovanje pa je potrdil Carlos Marchena. Na tekmi v Genku je domača ekipa zmagala z 2:1, enak izid je bil za Maccabi na prvi tekmi, tako da so o skupnem zmagovalcu odločali podaljški. S 4:1 v enajstmetrovkah je napredoval Genk.

Udinese in Sarma v akciji v sredo

V sredo bo pozornost slovenskih ljubiteljev nogometa usmerjena v Videm; Udinese Samirja Handanovića ima lepo priložnost, da po minimalnem zaostanku (0:1) v Londonu pride med najboljše ekipe v Evropi, še posebej, ker topničarji nimajo več ne Cesca Fabregasa ne Samirja Nasrija. Zelo zanimiv bo tudi obračun med Benfico in Twentejem, prva tekma se je končala z 2:2. Na sporedu pa bodo še tekme Rubin Kazan - Olympique Lyon (Francozi so prvo dobili s 3:1), Sturm Gradec - Bate Borisov (1:1) ter Viktoria Plzen - Koebenhavn (3:1).

Liga prvakov, 4. kolo kvalifikacij,  povratne tekme:

Zürich : BAYERN 0:1 (0:1) /0:2/
Gomez (7)

APOEL : Wisla Krakov 3:1 (1:0) /0:1/
Manduca (30), Almeida (54, 87); Wilk (71)
Kirm (Wisla) je tekmo začel na klopi
in vstopil v 80. minuti

VILLARREAL : Odense BK 3:0 (0:0) /0:1/
Rossi (50, 66)
, Marchena (82)
RK: Kadrii (71/Odense), Valero (77/Villarreal)

GENK : Maccabi Haifa 4:1* (2:1) /1:2/
Vossen (35), Buffel (41); Golasa (37)
RK: Cohen (109/Maccabi)

*po enajstmetrovkah

Malmö : DINAMO ZAGREB 2:0 (0:0) /1:4/
Figueiredo (69), Jansson (86)
RK
: Vrsaljko (50/Dinamo)

/v poševnicah so izidi s prvih tekem/

*z veliko začetnico so zapisana moštva, ki so napredovala

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.