Dinamovci zavrnili predlog nižanja plač

Foto: Epa nenad bjelica
Nogometaši aktualnega hrvaška prvaka nasprotujejo predlaganim ukrepom vodstva.
Oglej si celoten članek

Vodstvo hrvaškega nogometnega velikana Dinama iz Zagreba se je zavoljo pandemije novega koronavirusa in v pričakovanju težkih gospodarskih časov odločilo, da bo igralcem, stroki in drugim zaposlenim v klubu znižalo plače v naslednjih šestih mesecih, kar pa so nogometaši, med njimi je tudi slovenski reprezentant Petar Stojanović, že zavrnili.

Hrvaška tiskovna agencija Hina je zapisala, da so igralci zavrnili podpisa akta o znižanju plač, po katerem bi se njihovi prihodki do 30. septembra 2020 zmanjšali za tretjino.

Vodstvo hrvaškega prvaka je v torek sprejelo odločitev, da bo vsem zaposlenim v klubu za tretjino znižalo osebne dohodke. Eno tretjino jim bo izplačalo po ustaljeni poti, drugo tretjino pa v roku šestih mesecev po prvi odigrani uradni tekmi GNK Dinamo.

Elitna hrvaška liga je trenutno - tako je povsod po Evropi - prekinjena. Po 26. krogih ima zagrebški Dinamo 18 točk prednosti pred drugouvrščeno Rijeko, ki jo vodi slovenski trener Simon Rožman.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.