Dinamu grozi izključitev iz Evrope?

Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL
Foto: Danijel Berkovic/PIXSELL
Bolgari so se pritožili Uefi iz treh razlogov, najbolj pogubna za zagrebški Dinamo bi znala biti pritožba, ki se nanaša na obnašanje njihovih navijačev na povratni tekmi drugega predkola Lige prvakov proti bolgarskemu Ludogorcu na Maksimiru.
Oglej si celoten članek

Vodstvo bolgarskega državnega in pokalnega prvaka Ludogorca iz Razgrada je podalo pritožbo na Uefo zaradi treh ločenih razlogov. Prvi razlog je sporno sojenje nemškega sodnika Felixa Zwayerja, ki naj bi Bolgare oškodoval na več načinov, tudi z nedosojeno enajstmetrovko in domnevno prestrogo dosojenim rdečim kartonom. Drugi razlog se nanaša na sodnikov podaljšek, saj je četrti sodnik pokazal, da bo ta trajal pet minut, Dinamo pa je odločilni zadetek dosegel v 98. minuti. Naj spomnimo, da se je prva tekma v Razgradu končala z izidom 1:1, v Zagrebu pa je Dinamo zmagal s 3:2.

Foto: Reuters dinamo kelava vida Spet navijači

Tretji razlog za pritožbo bi znal biti za Zagrebčane najbolj neprijeten, saj so njihovi privrženci, predvsem zloglasna navijaška skupina ultrasov Bad blue boys, v preteklosti že večkrat poskrbeli za nasilne konflikte, pa tudi za incidente, ki so bili povezani z rasistično in nacionalistično tematiko. Tokrat naj bi pristaše bolgarskega kluba "žalili na rasistični in nacionalni osnovi in poleg tega v njih metali pivo, tudi v VIP loži".

Če bo Uefa ugodila pritožbi, bo Dinamo plačal visoko kazen, doleti ga lahko tudi igranje domačih tekem izven Maksimira, v skrajnem primeru pa tudi izključitev iz evropskih tekmovanj. Na obnašanje hrvaških navijačev je imel med Eurom 2012 veliko pripomb tudi predsednik Uefe, Michel Platini.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.