Dinastija pred novim debaklom: Boston vodi

Foto: EPA Wade James Miami Heat Boston Celtics NBA končnica konferenčni finale peta tekma Foto: EPA James Pietrus Miami Heat Boston Celtics NBA končnica konferenčni finale peta tek Foto: EPA Pietrus Allen Pierce Garnett Dooling Miami Heat Boston Celtics NBA končnica konf Foto: EPA Allen Rondo Stiemsma Miami Heat Boston Celtics NBA končnica konferenčni finale p
Načrtovana dinastija Miami Heat je z LeBronom Jamesom še drugo sezono zapored tik pred tem, da ostane brez naslova v ligi NBA. Potem ko so Heat v lanski sezoni izgubili finale z Dallas Mavericks, Floridčani zdaj v konferenčnem finalu proti Boston Celtics zaostajajo z 2:3 v zmagah, saj je Boston zvečer v Miamiju dosegel prvo gostujočo zmago (94:90).
Oglej si celoten članek

Ekipa Boston Celtics je v gosteh premagala Miami Heat in v finalu na vzhodnem delu lige vodi s 3:2 v zmagah. Boston od uvrstitve v veliki finale loči le še ena zmaga. Kevin Garnett je zabeležil dvojni dvojček s 26 točkami in 11 skoki, Paul Pierce (19 točk) pa je s trojko prek LeBrona Jamesa v zadnji minuti dosegel odločilno prednost za goste (90:86), ki so dosegli tretjo zaporedno zmago.

V vrstah Miamija sta bila daleč najboljša James s 30 točkami in 13 skoki ter Dwyane Wade s 27 točkami. Nihče izmed preostalih domačih košarkarjev, kljub povratku Chrisa Bosha (9), ni dosegel dvomestnega števila košev, na drugi strani je deset ali več točk zmogla peterica igralcev; Ray Allen in Mickael Pietrus sta nanizala po 13 točk, Brandon Bass pa 10.

Šesta, morebiti že odločilna tekma, bo v noči na petek po slovenskem času v Bostonu. V finalu zahodnega dela lige Oklahoma City Thunder v dvoboju z ekipo San Antonio Spurs prav tako vodi s 3:2 v zmagah. V Oklahoma Cityju bo šesta tekma v četrtek zgodaj zjutraj po srednjeevropskem času.

Bosh: "Zdaj najpomembnejša tekma kariere"

"Dejstvo, da bo naslednja tekma v Bostonu, še ne pomeni, da smo jo že avtomatično dobili. Čaka nas težka tekma in vložiti bomo morali veliko energije in znanja, da jo bomo dobili," je menil trener Bostona Doc Rivers.

"Pred nami je velik izziv, saj si želimo, da bi si priborili sedmo tekmo v Miamiju. To bo najpomembnejši dvoboj v naših poklicnih karierah. Ne gleda na današnji poraz moramo ostali zbrani in kot ekipa osredotočeni na naše naloge," pa je ocenil Chris Bosh, ki se je po poškodbi vrnil v ekipo Miamija ter v 15 minutah zbral devet točk (met iz igre 3:8) in sedem skokov.

Boston je v drugi četrtini zaostajal za 13, v tretji pa za devet točk. Kljub 41-odstotnem metu iz igre so gostje, ki so izgubili tudi skok (39:49), v obeh primerih našli odgovor za priključek. Poleg tega jim je v ključnih trenutkih uspelo zaustaviti Jamesa, ki v osmih minutah zadnje četrtine ni dosegel niti točke. Triinpetdeset sekund pred koncem je Pierce prek njegove roke zadel trojko in prednost Bostona je narasla na štiri točke.

Garnett odločil napeto končnico

Miami je dvakrat znižal zaostanek na dve točki. Domači košarkarji so ostro, vendar neuspešno, protestirali 8,8 sekunde pred koncem. Sodniki so namreč dosodili osebno napako Udonisu Haslemu (14 skokov, tri točke), čeprav naj bi po mnenju gostiteljev žogo Garnettu ukradel na dovoljen način. Garnett je zadel prosta meta in dvoboj je bil odločen.

"Imeli smo veliko slabih trenutkov, ko se je naša igra dobesedno zaustavila. Posebej to velja za celoten prvi polčas. Toda iz vsakega padca se nam je uspelo pobrati," je ocenil Garnett. "Na nobeni tekmi nas tekmeci iz Bostona niso nadigrali, toda tudi sami si nismo priigrali posebej velikega naskoka. Imeli smo priložnost, da bi doma prišli do prednosti v zmagah, vendar jo nismo izkoristili. Popravni izpit bomo morali opraviti v Bostonu," pa je dodal James.

Liga NBA, konferenčni finale, peta tekma:

Vzhod

Miami Heat : Boston Celtics 90:94 (24:16, 18:24, 18:25, 30:29) /2:3/
James 30 točk, Wade 27; Garnett 26, Pierce 19, Allen in Pietrus 13

/X:Y/ - v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.