Dirk? Ne, največji Nemec je Schumi!

Foto: Reuters top 10 nemški športniki vseh časov Foto: Reuters top 10 nemški športniki vseh časov Foto: Reuters top 10 nemški športniki vseh časov Foto: Reuters top 10 nemški športniki vseh časov Foto: EPA top 10 nemški športniki vseh časov Foto: EPA top 10 nemški športniki vseh časov Foto: EPA top 10 nemški športniki vseh časov Foto: EPA top 10 nemški športniki vseh časov Foto: EPA top 10 nemški športniki vseh časov Foto: Reuters top 10 nemški športniki vseh časov
"Schumi je največji," z velikanskimi črkami piše na bild.de. Po tem, ko je Dirk Nowitzki prejel šampionski prstan MVP-ja, so naredili anketo, kdo je največji nemški športnik vseh časov. Košarkar je tretji.
Oglej si celoten članek

Bild je bralcem v izboru ponudil 50 športnikov, več kot 28 odstotkov glasov od več kot 56 tisoč glasovalcev pa je dobil dirkač formule 1 Michael Schumacher. "Vau, to pa je čast in me zelo veseli. To je veliko priznanje. Hvala vsem, ki so glasovali zame," je o "zmagi" dejal nekdanji svetovni prvak z Benettonom in Ferrarijem in danes malo manj uspešen dirkač Mercedesa. "Schumi si je zaslužil. Le kako ne bi bil največji, če je pa sedemkratni prvak," je dejal legendarni nogometaš Franz Beckenbauer. "Individualni športniki vedno osvajajo takšne nazive."

Na drugem mestu je s 13 odstotki pristal prav Beckenbauer. Dirk Nowitzki je v glasovanju zasedel tretje mesto z 12,4 odstotka glasov. Najvišje uvrščena športnica je na četrtem mestu - legendarna tenisačica Steffi Graf (10,47 odstotka). S 3,99 odstotka na petem mestu sledi nekdanji nogometaš Fritz Walter, 3,18 odstotka pa je na šestem mestu dobil tenisač Boris Becker. Druga od le dveh športnic v top 10 je biatlonka Magdalena Neuner na sedmem mestu (2,98 odstotka). Z 2,53 odstotka je na osmem mestu legendarni nogometaš Gerd Müller. Deseterico končujeta nekdanji boksar Max Schmeling (2,34 odstotka) in eden od četverice še aktivnih v top 10, dirkač Sebastian Vettel (1,84 odstotka).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.