Dirkač F1 predvidel prihodnost

Foto: EPA
Foto: EPA
Romain Grosjean je pojasnil, zakaj se je od Lotusa preselil k ameriškemu kolektivu Haas F1 Team, ki je na začetku letošnje sezone debitiral v elitnem dirkaškem razredu.
Oglej si celoten članek

Romain Grosjean se v letošnji sezoni formule 1 še ni uvrstil višje od petega mesta, kar pa je občutno boljši rezultat, kot ga je na dosedanjih štirinajstih dirkah dosegel kateri od dirkačev Renaulta.

Francoski dobavitelj motorjev se je namreč po lanskem debaklu z Red Bullom odločil za prevzem Lotusa in se v karavano F1 vrnil v vlogi konstruktorja.

Renault se trenutno nahaja šele na devetem mestu konstruktorske razvrstitve. Edine točke v sezoni (6) je dosegel na VN Rusije, kjer se je s sedmim mestom proslavil Kevin Magnussen

Presenetljiva, a dobra odločitev

Grosjean je po koncu lanske sezone marsikoga presenetil z odločitvijo, da se iz Lotusa preseli v novopečeno ameriško ekipo Haas F1 Team, zdaj pa se je izkazalo, da je bila izbira pravilna.

Francoski dirkač je z debitantom na startni vrsti zbral že štiri uvrstitve med najboljšo deseterico in osvojil 28 točk, skoraj petkrat toliko kot oba dirkača njegove nekdanjega ekipe skupaj.

Grosjean je razkril, da ga razmerje moči ne preseneča, saj je takšno situacijo predvidel, kar ga je tudi prepričalo v menjave ekipe.

''Zdelo se mi je, da bo Renault imel takšno sezono, kakršno ima. Da bo zelo težko. Po drugi strani se je formuli 1 pridružila ameriška ekipa. Razmišljal sem, da bomo zelo uspešni v ZDA, če nam bo uspelo,'' je povedal Grosjean in dodal, da ga je v selitev prepričala tudi povezava med Haasom in Ferrarijem.

''Nisem razmišljal le o tem, da ima Haas Ferrarijev motor in da bom zato lahko šel k Ferrariju. Ferrari si bo izbral dirkača, ki mu najbolj ustreza, ne glede na to, ali prihaja iz ekipe Haas ali katerekoli druge,'' je prepričan 30-letnik.

Ferrari njegov glavni cilj

Grosjean je upal, da bo pri rdečih iz Maranella lahko nasledil Kimija Räikkönena, vendar je nekdanji svetovni prvak že podpisal pogodbo za sezono 2017. ''Da, ker si nekega dne želim k Ferrariju. Po drugi strani pa se mi je ponudila priložnost, da preizkusim novega Haasa. Bil sem prvi dirkač, ki je osvojil točke za ekipo. Zna se zgoditi, da bom prvi, ki se bo uvrstil na stopničke in zmagal na dirki za veliko nagrado,'' je povedal Grosjean, ki je pripravljen počakati na priložnost v rdečem dirkalniku.

''Star sem 30 let in Ferrarijeva odločitev je smiselna, saj si glede na spremembe pravil v sezoni 2017 želijo kontinuitete. Počutim se dobro. Počutim se dobrodošlega in v ekipi imam pomembno vlogo. Uživam v lepih trenutkih,'' je sklenil Francoz.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.