Dirkač Ferrarija kaznovan zaradi motorja

Foto: Epa
Foto: Epa
Posegel bo že po četrti menjavi motorja v letošnji sezoni.
Oglej si celoten članek

Dirkač Ferrarija Charles Leclerc bo moral to nedeljo, ko je na sporedu dirka za veliko nagrado Rusije v formuli 1, začeti iz ozadja. 

Dvaindvajsetletni Monačan bo namreč tekmoval z izboljšanim motorjem, je na prizorišču dirke za svetovno prvenstvo v Sočiju sporočila njegova italijanska ekipa.

Odziv javnosti Kaj Schumijev dokumentarec razkriva o njegovem stanju?

Ker gre pri njegovem dirkalniku že za četrto izboljšavo motorja v sezoni, med drugim naj bi mu novi motor prinesel okoli deset konjskih moči več, po pravilih F1 pa so dovoljene le tri izboljšave, sledi kazen za dirkača.

Pred 15. od 22 načrtovanih dirk v sezoni je Charles Leclerc na šestem mestu lestvice SP.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.