Dirkač suspendiran, ker je goljufal pri računalniški igri

Novi časi, v katerih so se številne športne panoge začasno preselile tudi na splet in skušajo navijače obdržati z virtualnimi tekmami, prinašajo tudi nove izzive.
Oglej si celoten članek

Nemški dirkač ekipe Audi Daniel Abt je bil suspendiran zaradi goljufije na virtualni dirki. Abt si je namreč v nedeljo na spletni dirki Race at Home Challenge privoščil poskus goljufije, ki pa so jo hitro razkrinkali. Med dirko je namreč prekinil spletno povezavo s kamero, pozneje pa je namesto njega z dirkalnikom upravljal Lorenz Hörzing, profesionalni igralec spletnih iger.

Tekmeci in gledalci so Abta hitro razkrinkali, tudi zato, ker na prejšnjih dirkah nikoli ni prišel do točk, na tej zadnji pa si je privozil tretje mesto. Dirkač se je za nespametno potezo opravičil še isti dan, vodstvo tekmovanja mu je naložilo plačilo 10.000 evrov kazni.

A nešportno dejanje ne bo imelo posledic samo za njegov dirkaški ugled. Njegovo moštvo Audi iz resničnega dirkaškega sveta je namreč sporočilo, da ga je zaradi neprimernega vedenja suspendiralo.

"Integriteta, preglednost in spoštovanje pravil so za Audi vrline, ki jih zelo ceni. To velja za vsa področja, na katerih sodeluje kot znamka. Zato smo se odločili, da Daniela Abta suspendiramo, ukrep začne veljati takoj," je sporočila tovarna iz Ingolstadta oziroma moštvo Audi Sport Schaeffler.

To pomeni, da v prvenstvu formule E Abt ne bo mogel nastopiti, ko se bo nadaljevalo. V Audiju še niso sporočili, kdo ga bo zamenjal in vozil drugi dirkalnik ob Brazilcu Lucasu di Grassiju.

V prvenstvu formule E so v tej sezoni izvedli pet dirk, zadnjo 29. februarja v Marakešu, pozneje pa so tekmovanje zaradi epidemije novega koronavirusa prekinili.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.