Dirkači F1 družno proti spremembi

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirkači formula 1 nasprotujejo uvedbi novega pravila, ki bo korenitno spremenil potek sobotnih kvalifikacijh. Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) namerava novost predstaviti že na uvodni dirki prihajajoče sezone.
Oglej si celoten članek

Dirkači F1 so Mednarodno avtomobilistično zvezo (FIA) pozvali, naj dobro premisli pred uvedbo novega formata kvalifikacij, ki bi bil lahko preveč zapleten za navijače. Direktor dirk Charlie Whiting se je v sredo zvečer sestal s 13 dirkači, s katerimi se je pogovarjal o predlaganih spremembah.
''Charlieju smo povedali naše mnenje,'' je razkril dirkač Force Indie Sergio Pérez. ''Nismo preveč zadovoljni s pravili, ki jih želijo vpeljati. Bomo videli, če si bodo premislili. Navijači bodo težko razumeli, Že za nas je preveč zapleteno, za navijače pa še toliko bolj. Menimo, da je format kvalifikacij dober. Ne vidimo razloga, da bi ga spreminjali,'' je dodal Mehičan.

Poleg Péreza so se srečanja udeležili Nico Hülkenberg (Force India), Sebastian Vettel (Ferrari), Kimi Räikkönen (Ferrari), Nico Rosberg (Mercedes), Esteban Gutierrez (Haas), Romain Grosjean (Haas), Kevin Magnussen (Renault), Jolyon Palmer (Renault), Max Verstappen (Toro Rosso), Carlos Sainz, ml. (Toro Rosso), Felipe Massa (Williams) in Jenson Button (McLaren).

Družno se se Whitingu zahvalili, ker jih je vključil v proces odločanja.

''Charlie je bil zelo prijazen, da nas je vključil v predlagane spremembe. Želi si slišati naše mnenje, kar je dobro,'' je povedal Pérez. Njegov pogled je delil Magnussen.

 ''To je nekaj pozitivnega in upam, upam, da bo tega v prihodnost še več,'' je povedal dirkač Renaulta in dodal, da so se na sestanku pogovarjali o številnih predlogih, o katerih razmišlja FIA. ''Bolje je vedeti vnaprej, da se lahko pripravmo. Povedali smo svoje mnenje. Odločitev ni naša,'' je sklenil Magnussen.

Končno odločitev bo v petek v Ženevi sprejel svet za motošport.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.