Dirkači F1 razkrili številke dirkalnikov

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Dirkači formule 1 so razkrili številke, ki bodo v sezoni 2014 krasile njihove dirkalnike. Sebastian Vettel (Red Bull) bo imeli številko ena, ki je rezervirana za aktualnega svetovnega prvaka.
Oglej si celoten članek

Ljubitelji formule 1 se bodo morali v sezoni 2014 navaditi na nove številke na dirkalnikih svojih ljubljencev. Krovna avtomobilska zveza (Fia) je namreč lani dovolila spremembo pri startnih številkah, odslej bodo lahko dirkači za celotno kariero izbrali eno številko, ki ne bo vezana na ekipo. Svetovni prvak Sebastian Vettel bo imel številko 1.

Foto: EPA fernando alonso Vendar bo enica rezervirana le za svetovne prvake - ko določen dirkač ne bo več imel v rokah naslova prvaka, se bo moral odločiti za drugo številko. Nemški zvezdnik je za primer, da bo moral sestopiti s prestola formule 1 - ima sicer tri zaporedne naslove prvaka - izbral številko pet. Vsak dirkač je lahko izbral tri možnosti številk med 2 in 99, prednost v primeru, če sta si isto izbrala dva, pa je imel višjeuvrščeni iz prejšnje sezone.

Sedmica za Räikkönena, ''Lew'' izbral št. 44

Seznam številk sicer še ni povsem dokončen, Fia ga bo morala še uradno potrditi. Pri Red Bullu bo imel novi Vettlov sotekmovalec Avstralec Daniel Ricciardo številko 3, Mercedesov prvi voznik Britanec Lewis Hamilton se je odločil za 44, Nemec Nico Rosberg bo imel številko 6, pri Ferrariju je Španec Fernando Alonso izbral številko 14, novinec oziroma povratnik v ekipo Finec Kimi Räikkönen pa sedmico.

Pri Lotusu bo Francoz Romain Grosjean vozil s številko 8, Venezuelec Pastor Maldonado pa s 13. Pri McLarnu bo imel Britanec Jenson Button na bolidu številko 22, debitant v formuli 1 Danec Kevin Magnussen pa 20. Pri Force Indii se je Nemec Nico Hülkenberg odločil za 27, Mehičan Sergio Perez pa za 11. Pri Toru Rossu bo imel Franccoz Jean-Eric Vergne številko 25, novinec v tem tekmovanju Rus Danil Kvjat pa 26. V Williamsu je veteran Brazilec Felipe Massa izbral številko 19, Finec Valtteri Bottas pa 77. Pri Sauberju bo Nemec Adrian Sutil odslej vozil s številko 99, Mehičan Esteban Gutierrez pa z 21. Pri Marusii, ki ima doslej le enega potrjenega dirkača, pa je Francoz Jules Bianchi izbral številko 17.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.