Dirkači okrcali vodstvo F 1

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirkači formule 1 so z odprtim pismom opozorili, da vodstvo tekmovanja z nepremišljenimi potezami odvrača navijače elitnega dirkaškega športa.
Oglej si celoten članek

Razmere v formuli 1 niso idealne. Do takšne ugotovitve niso prišli pokrovitelji, lastniki ekip, vodja celotnega tekmovanja Bernie Eccelstone ali gledalci; zaskrbljujoče spoznanje je prišlo iz vrst dirkačev, ki so spisali odprto pismo.

Pobudnika sta veteran Jenson Button in štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel, pridružil pa se jima je še nekdanji dirkač Alexander Wurz, ki zdaj dela kot televizijski strokovni komentator. Vsi so vodje združenja dirkačev GPDA, v pismu pa so opozorili na slabo premišljene novosti v formuli 1, ki postaja vse bolj nezanimiva in s tem odvrača navijače in gledalce.

"Prišli smo do spoznanja, da je proces odločanja v našem tekmovanju zastarel. Ne omogoča napredka," so zapisali v pismu.

Foto: EPA jenson button V formuli 1 je za zadnje razburjenje poskrbel nov sistem kvalifikacij, ki so ga opustili že po eni dirki, saj je bil pravi polom. Namesto razburljivih bojev na izpadanje so gledalci videli prazno stezo, saj so se dirkači zadovoljili s časi, doseženimi v prvem delu, na koncu pa varčevali s pnevmatikami in sploh niso zapeljali iz boksov.

"Formula 1 je soočena s spremembami v globalnem ekonomskem sistemu. Razmišljanje potrošnikov se spreminja, kar vpliva tudi na medijsko in televizijsko podobo našega športa. Moramo pozorno pretehtati naše prihodnje ravnanje," so še zapisali v pismu in izrazili bojazen, da bodo izgubili prihajajočo generacijo navijačev: "Vse to dogajanje negativno vpliva na formulo 1, zavira njen razvoj in preprečuje, da bi se šport širil med prihodnjo generacijo navijačev."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.