Dirkali na gradbišču, pardon, dirkališču

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Zadnji vikend v oktobru je načrtovana prva dirka za VN Koreje. Osem tednov prej so novo stezo v Jeongamu prvič preizkusili. Krst na bolj gradbišču kot dirkališču je pripadel Karunu Čandoku z Red Bullom.
Oglej si celoten članek

24. oktobra bo na sporedu prva dirka formule 1 v Koreji (17. v letošnji sezoni). Če bodo dirkališče z vsemi objekti in hotele pravočasno zgrajeni. Organizatorji pravijo, da je objekt 90-odstotno dokončan. Fia jim zelene luči še ni dala. A ta sobota je bila v Jeongamu vendarle posebna, saj so stezo krstili z lokalno dirko in prvimi krogi dirkalnika formule 1. Indijec Karun Čandok (sicer dirkač Hispanie, ki pa letos bržkone ne bo več dirkal, saj ga je iz kokpita izrinil Japonec Sakon Jamamoto) je odpeljal 15 krogov s starim Red Bullom. "Brez dvoma jih čaka še veliko dela. Po moje bodo objekte dokončali tik pred zdajci," je sporočil Čandok. "Na asfaltu in robnikih bo treba še delati."

Indijec je navdušen predvsem nad dimenzijami: "Stavba boksov je ogromna. Glavna tribuna in paddock bosta nekaj posebnega." Kaj pa sama steza? "Ima dobro kombinacijo zavojev. Prva polovica proge ima dolge ravnine in počasne zavoje. Od sedmega zavoja najprej pa se steza odpre in sledijo štirje zelo hitri ovinki z nekaj sprememb nadmorske višine." Pravi še, da malo spominja na ulične steze, saj so ponekod ograde zelo blizu. Konstruktor je Herman Tilke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.