Dirkaški upi na Vranskem

Foto: Organizator
Foto: Organizator
Konec tedna bo na AMZS Centru Varne Vožnje na Vranskem potekalo letošnje evropsko prvenstvo v minimotu.
Oglej si celoten članek

Gre za tekmovanje, na katerim se za evropske naslove potegujejo tekmovalci v šestih kategorijah, v preteklosti pa so se tega tekmovanja udeležili mnogi zvezdniki svetovnega motošporta.

Na dirko na Vranskem se je prijavilo 43 voznikov iz 10 evropskih držav. Največ voznikov, 19, bo iz Italije, po šest pa iz Nemčije in Slovenije.

Največ tekmovalcev je prijavljenih v kategorijo senior open 50, kjer se bodo za visoke uvrstitve potegovali tudi štirje slovenski vozniki in sicer Jan Poropat, Jani Medoš , Nejc Šipek in Andraž Hriberšek. Šipek je lani osvojil prvo mesto v slovenskem prvenstvu, na lanskem evropskem prvenstvu, potekalo je v Španiji, pa se je  najbolje odrezal Poropat. Po treh odpeljanih vožnjah je bil 11, tik za njim se je uvrstil Medoš. Slednji letos vodi v slovenskem prvenstvu. Omenjena trojica bo letos skušala unovčiti poznavanje proge na Vranskem in se zavihteti še višje kot lani, svojo priložnost pa bo nedvomno skušal čimbolje izkoristiti tudi novinec na dirka EP, Hriberšek.

Slovenska predstavnika bomo imeli tudi v kategoriji najmlajših Junior A (od 7 do 10 let), kjer bosta med osmerico nastopila Blaž Jerman in Enej Logar. 

Vozniki bodo nastopili še v kategorijah Senior open 40, Mini GP 50 in Honda NSF 100.

V soboto se bodo začele že odločilne dirke. Prvi dve za vsak razred bosta tako odpeljani prav v soboto, v nedeljo pa vse voznike čaka še tretji nastop, ki pa se šteje dvojno. Seštevek vseh treh nastopov po dal končni vrstni red posamezne kategorije.

Kot spremljajoči program bo izvedena tudi dirka pokalnega tekmovanja za skuterje in dirka državnega prvenstva in amaterskega tekmovanja v trialu.

Urnik EP
Sobota, 3.8.
kvalifikacije od 9 do 10:30 ure
dirka 1 in dirka 2, od 10:40 do 17 ure

Nedelja 4.8.
prosti trening od 9:30 do 10:30 ure
dirka 3, od 12 do 14:30 ure

Urnik skuter
Sobota,3.8.
trening od 17:10 do 18:00

Nedelja, 4.8.
kvalifikacije od 9:00 do 9:25
dirka 1 ob 10:45
dirka 2 ob 14:50

Urnik Trial
Sobota 3.8. ob 14:00
Nedelja 4.8. ob 10:00

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.