Diši po londonskem derbiju sredi Azerbajdžana

Foto: Epa
Foto: Epa
Odigrani sta bili prvi polfinalni tekmi Lige Evropa.
Oglej si celoten članek

Londonski Arsenal je doma premagal Valencio (3:1) in si zagotovil lepo prednost pred vročim gostovanjem na Mestalli.

Gostje so sicer povedli v 11. minuti, ko je z glavo zadel Mouctar Diakhaby, toda dva zadetka Alexandra Lacazetta sta že sredi prvega polčasa spreobrnila izid. 

V 67. minuti so imeli gostitelji novo lepo priložnost, tokrat Lacazette ni uspel zadeti. So pa Angleži še povečali prednost v sodniškem dodatku, ko je po podaji z leve zabil Pierre-Emerick Aubameyang.

Video Video: Liverpoolovi navijači v Barceloni mečejo ljudi v fontane

Foto: Epa Pedro Eintracht Chelsea

Eintracht Frankfurt je doma remiziral proti Chelseaju (1:1) in ga na Stamford Brigdu čaka težko dela za uvrstitev v morebitni finale. 

Luka Jović je Nemce popeljal v vodstvo v 23. minuti, Chelsea pa je izenačil prek Pedra ob koncu prvega polčasa.

V 59. minuti je David Luiz zadel prečko s strelom z roba kazenskega prostora, Londončani pa so bili tudi sicer prevladujoča ekipa na terenu, tako v posesti žoge kot številu strelov. V 77. minuti je z glavo znova poizkusil Luiz, Kevin Trapp pa je bil na mestu. V 85. minuti je na drugi strani David Abraham streljal z glavo le malce previsoko.

Finale Lige Evropa bo 29. maja v azerbajdžanskem Bakuju.

Liga Evropa, polfinale (prvi tekmi):

Arsenal - Valencia 3:1 (2:1)
Lacazette 18., 26., Aubameyang 91.; Diakhaby 11.

Eintracht Frankfurt - Chelsea 1:1 (1:1)
Jović 23.; Pedro 45.

Povratni tekmi bosta odigrani 9. maja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.