Divac predsednik olimpijskega komiteja

Foto: Žurnal24 Vlade Divac je bil izglasovan za predsednika Olimpijskega komiteja Srbije.
Nekdanji košarkar Vlade Divac je bil izvoljen za novega predsednika srbskega olimpijskega komiteja. Marca bo njegov nekdanji klub Sacramento Kings upokojil njegovo številko.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še:

Barkley mora v zapor

Legendarni nekdanji srbski košarkar Vlade Divac, ki si je svoj kruh 16 let služil v severnoameriški košarkarski ligi NBA, je bil v torek izvoljen za novega predsednika Olimpijskega komiteja Srbije s štiriletnim mandatom. Dosedanji predsednik Ivan Ćurković je odstopil od vnovične kandidature, za 41-letnega Divca pa je na volilni skupščini v Beogradu glasovalo 76 od 82 delegatov. Poslovneža, ki se posveča tudi humanitarnemu delu in delu z mladimi, je za predsednika olimpijskega komiteja predlagala Košarkarska zveza Srbije.

Legendarni košarkar je svetovno slavo požel kot center med drugim v moštvih Los Angeles Lakers in Sacramento Kings ter se uvrstil med 50 najboljših evropskih igralcev košarke vseh časov. Nekdanji jugoslovanski reprezentant se lahko med drugim ponaša z dvema osvojenima naslovoma olimpijskih podprvakov, z dvema zlatima kolajnama s svetovnih prvenstev in s tremi zlatimi z evropskih, kot član beograjskega Partizana pa je osvojil naslov jugoslovanskega prvaka. Divac je nekaj časa skupaj z nekdanjim bivšim klubskim soigralcem Predragom Danilovićem vodil košarkarski klub Partizan in bil lani imenovan za svetovalca v srbski vladi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.