DJ Krmak spesnil himno BiH za pot na mundial

Banjaluški slavček DJ Krmak, eden najpriljubljenejših glasbenikov na prostoru nekdanje Jugoslavije, je posvetil pesem reprezentanci Bosne in Hercegovine.
Oglej si celoten članek

Dve tekmi pred koncem kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014 v Braziliji se zdi, da Bosna in Hercegovina še nikoli v zgodovini ni bila tako blizu uvrstitvi na premierno veliko tekmovanje.

Toda evforija, ki je zajela državo, se je v skupini G na zadnjih tekmah že izkazala za preuranjeno, "zmaji" so v Zenici nepričakovano izgubili proti Slovaški, ki so ji nato na njihovi zelenici sicer vrnili z isto mero, a je Grčija na račun poraza zdaj izenačena na 19 točkah.

Z njimi je tudi božja sila

BiH pred potjo v Brazilijo čakata še tekmi z Lihtenštajnom doma in Litvo v gosteh, kjer morajo še potrditi uvrstitev na svetovni nogometni ples, a to ni ustavilo priljubljenega banjaluškega pevca DJ Krmaka, da ne bi spesnil himne varovancem Safeta Sušića.

Avtor ponarodelega hita "Šumaher" in številnih ostalih pesmi, v katerih se norčuje iz ostalih pevcev narodnozabavne glasbe, je morda celo malce preuranjeno zapel: "Hej, Pape gre na vrh prestola, hej, mi imamo šampiona, z nami je tudi božja sila, Bosna gre do Brazilije."

Tako se namreč glasi refren pevca, ki sicer živi na Dunaju, dokončal pa je pravno, teološko in filozofsko fakulteto. Če bo njegova pesem tako uspešna, kot je bila Slovenija gre naprej s Perom Lovšinom, Vladom Kreslinom in Zoranom Predinom, ki jo je slovenski trio spesnil ob uvrstitvi na Euro 2000, pa bo potrebno še počakati. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.