Djoković premagal Federerja!

Foto: Žurnal24 Veselje Novaka Djokovića ob zmagi nad Rogerjem Federerjem in uvrstitvi v finale
Srb Novak Djoković je v polfinalu turnirja grand slam v Melbournu v treh nizih premagal Švicarja Rogerja Federerja. Ukrajinski sestri Bondarenko sta zmagovalki turnirja v kategoriji dvojic.
Oglej si celoten članek
 

OP Avstralije, polfinale (M)

R. Federer (ŠVI, 1) : N. Djoković (SRB, 3) 5:7, 3:6, 6:7

V četrtek je prvi finalist Odprtega prvenstva Avstralije v tenisu postal nepostavljeni Francoz Jo-Wilfried Tsonga . V petek sta se za vstop v finale pomerila še Švicar Roger Federer in tretji nosilec, Srb Novak Djoković . Srb je številko 1 svetovnega tenisa premagal v treh nizih s 7:5, 3:6 in 7:6. Do letošnjega Melbourna je Federer desetkrat igral v finalu turnirjev za grand slam, zmagal je na osmih od te deseterice (le v Parizu ga je dvakrat premagal Španec Rafael Nadal ). Prvi niz, ki je trajal 45 minut, je s 7:5 dobil Djoković, pa čeprav je Federer že vodil s 5:3. V drugem nizu si je Novak že v četrti igri z brejkom priigral prednost 3:1 in niz z drugo odvzeto igro dobil s 6:3. Tretji niz je bil odločen v podaljšani igri, ki jih Švicar po navadi ne izgublja, tokrat jo je s 5:7. Roger je v odločilnem nizu že vodil s 6:5 in serviral za zmago, a je dvajsetletniku iz Srbije uspelo izsiliti podaljšano igro.

Poraženi Roger Federer © Action Images

 
"Neverjetno je premagati najboljšega igralca sveta, najbrž najboljšega, ki je kdajkoli zaigral na tem igrišču. Uspelo se mi je soočiti s pritiskom. In če ti to uspe proti najboljšemu igralcu sveta, veš, da boš dosegel izjemen rezultat," je po dveh urah in pol napetega dvoboja povedal srbski igralec, ki je nasprotniku zabil kar 13 asov. V treh nizih je Federer izgubil prvič po Parizu 2004, kjer ga je premagal Gustavo Kuerten . "Vem, da sem ustvaril pošast, in zato se zavedam, da moram zmagati vsak turnir. Ampak polfinale je še vedno dober rezultat," so bile prve besede poraženega Federerja: "Nocoj nisem čutil nobenega pritiska. Dal sem vse od sebe, toda ne more se vedno izteči, kot si želiš."

 

OP Avstralije, finale dvojice (Ž)

A. Bondarenko/K. Bondarenko (UKR) : V. Azarenka/S.r Peer (BLR/IZR, 12) 2:6, 6:1, 6:4

Ukrajinski teniški igralki Alona in Katerina Bondarenko sta zmagovalki prvega letošnjega teniškega turnirja za grand slam v Melbournu v kategoriji dvojic. V finalu sta premagali belorusko-izraelsko navezo Viktorija Azarenka / Shahar Peer , in sicer z 2:6, 6:1, 6:4. Za nepostavljeni Ukrajinki, ki sta v četrtfinalu že gladko odpravili prvi nosilki, Zimbabvejko Caro Black in Američanko Liezel Huber , je bila ta zmaga prva na velikih tekmovanjih. Po slabšem začetku in izgubljenem prvem nizu sta naredili preobrat in po slabih dveh urah dvoboja presenetili nasprotnici, ki sta bili dvanajsti nosilki. V konkurenci moških dvojic se bodo za naslov v soboto pomerili sedma nosilca, Francoza Arnaud Clement in Michael Llodra , ter osmopostavljena Izraelca Jonathan Erlich in Andy Ram .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.