Do četrtfinala z urejenimi pričeskami

Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvaška reprezentanca si je pred včerajšnjim dvobojem proti Italiji privoščila obisk frizerja.
Oglej si celoten članek

‘Sfrizirani’ Hrvati so v drugem polčasu povsem nadigrali Italijane in si zagotovili nastop v četrtfinalu.

"Čim prej smo želeli priti do visoke prednosti, vendar pa to proti tako dobrim moštvom kot je Italija ni lahka naloga. Še nihče od nas ni igral pred tolikšnim številom hrvaških navijačev in zelo smo veseli, da smo jim podarili zmago. V četrtfinale želimo kreniti s prvega mesta, zato upamo na zmago proti Grkom," je po zmagi nad Italijo (76:68) dejal krilni košarkar hrvaške reprezentance Damjan Rudež.

Uživali v podpori navijačev

Kapetan Roko Leni Ukić je dodal: "Začeli smo zelo nervozno in zgrešili ogromno odprtih metov, kar so Italijani izkoristili. Ob glavnem odmoru smo se pogovorili. Na začetku drugega polčasa smo zadeli nekaj metov in to nas je še dodatno motiviralo. Po porazu proti Španiji na začetku EuroBasketa sem se ustrašil, da smo dokončno izgubili zaupanje naših navijačev, a sem danes spoznal, da temu ni tako. Prvič v svoji reprezentančni karieri sem zaigral v takšnem vzdušju."

Italijani brez možnosti

Po koncu dvoboja je krilni center Luka Žorić hrvaškim novinarjem razkril, da je v hotel pripeljal svojega prijatelja frizerja, ki je poskrbel za nove frizure kolegov iz reprezentance. Selektor Jasmin Repeša pa je razkril, kaj mu je rojilo po glavi ob slabem začetku njegovih varovancev: "Ko sem videl koliko navijačev je prišlo v Ljubljano, sem pomisli, da jih ne smemo razočarati. Vedel sem, da bomo prej ali slej začeli zadevati. Ko nam je steklo, so bili Italijani brez možnosti za zmago."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:39 15. September 2013.

    Alenka Bratušek o vladi in košarki<br />Ta slovenska vlada namreč ne bo deležna podpore, kot jo uživajo košarkarji, niti v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.