Do prvega prstana Seneca Easley

Foto: Žurnal24 Seneca Easley (Foto: Pokernews.si)
Prejšnji konec tedna je klub dobitnikov WSOP-Circuit prstanov, dobil še enega predstavnika, potem ko se je z zmago na Glavnem turnirju v Rinconu, tja uvrstil Seneca Easley.
Oglej si celoten članek

Na turnirju, na katerem je skupaj nastopilo 188 tekmovalcev, je imel Seneca Easley vse prej kot lahko delo, da se je dokopal do svojega prvega prstana (in 70.000$), saj je moral na poti do njega med drugim ugnati tudi enega WPT prvaka ter lastnika kar treh šampionskih prstanov.

Igralec s tremi prstani je bil Alex Masek, katerega cilj je bil, da se že s tem turnirjem pridruži asom kot so Chris Reslock, Men Nguyen in Mark Smith, ki so osvojili po štiri prstane. A ta dosežek Maseku tokrat ni bil usojen, saj je slednji finalno mizo moral zapustiti po le nekaj minutah igre, potem ko se je z , zaletel v Patricka Karschamroona. Skupne karte so zgrešile oba igralca in sanj o četrtem prstanu, je bilo za Maseka konec (9. mesto – 6.335$).

Prav WPT prvak Michael Simon, ki si je svoj naslov priigral leta 2006 v Renu, je bil naslednji, ki je postal brez žetonov (8. mesto – 7.940$). Pek iz Minnesote je svoje zadnje žetone spravil v igro na flopu , pri čemer je sam vse upe polagal na par devetk (), kar pa ni zadoščalo, da bi ugnal Narinderja Khasrio in njegov tris petic ().

Edina preostala ženska predstavnica – 25-letna Loti Nunes iz Teksasa, je turnir končala na 7. mestu (10.111$), potem ko je Karschamroon z ujel par osmic in premagal njen par petk. Njeni izločitvi je nato sledila skorajda ura mrtvila, ki jo je končno prekinila izločitev Haydena Fortinija (6. mesto – 13.089$). Za slednjega je bil usoden Shaun Walker, ki je s , na turnu za Fortinija usodne igre, ujel kralja, ki je zadoščal za zmago, potem ko je Hayden tudi po obrnjeni zadnji skupni karti, ostal le pri vlečki lestvice.

Kot da bi bil prav Fortini tisti, ki je skrbel, da igra ni zamrla, so po njegovi izločitvi preostali igralci prestavili v nižjo prestavo in si več kot tri ure samo izmenjevali vodstvo, dokler ni Paul Hails naletel na kasnejšega prvaka Easleya, kar je bilo zanj tudi usodno (5. mesto – 17.226$). Hails se je sicer držal dobro in je bil favorit za zmago tudi potem, ko je naposled zarinil z , a se je Easleyu v tej igri nasmehnila sreča in mu podarila devetko, ki je njegov spremenila v zmagovalno kombinacijo kart.

Po Hailsovi izločitvi so stvari ponovno stekle nekoliko hitreje in že nekaj minut kasneje, smo bili priča novi izločitvi. Takrat sta se udarila Karschamroon in Khasria, ki sta vse svoje žetone spravila v igro na turnu. Zarinil je Karschamroon, ki je v rokah držal , vendar to ni zadoščalo za zmago, saj je Khasria kmalu obrnil . Njegova dva para sta zdržala vse napade, kar je bilo za Karschamroona na koncu usodno (4. mesto – 23.057$).

Kljub zmagi v zgoraj opisanem dvoboju pa Khasria naslednjo uro ni mogel držati stika s svojima nasprotnikom in je ostajal z vedno manj žetoni, dokler se ni odločil, da temu naredi konec in je zarinil z . Kot se je izkazalo že nekaj trenutkov kasneje, si je Kanadčan za to pogumno dejanje izbral napačen trenutek, saj je Walker s ekspresno izenačil njegovo stavo. Skupne karte tokrat Khasrii niso bile naklonjene, tako da je tudi on moral zapustiti mizo (3. mesto – 30.000$).

Za naslov in šampionski prstan sta se v maratonskem obračunu pomerila Shaun Walker in Seneca Easley. Slednja sta se tekom svojega dvoboja večkrat izmenjala v vodstvu, samo sreči pa se lahko Easley zahvali, da ni kar nekajkrat izpadel po neumnosti. A očitno je bila Američanu zmaga tokrat usojena, saj je potem ko je srečno sestavil kar tri sete, ki so ugnali nasprotnikove večje pare, po več kot dveh urah igre, obračun vendarle zaključil sebi v prid.

V zadnji igri večera so slepe stave oba igralca že prisilile v bolj aktivno igro. To je občutil predvsem Walker, ki se je nujno moral podvojiti, da bi se izognil slepemu zarivanju in je nazadnje oznanil svoj all-in, ko je v svojih rokah zagledal . Easley je njegovo stavo izenačil s in bil za to pogumno potezo tudi kmalu nagrajen, saj so skupne karte tehtnico prevesile na njegovo stran in mu podarile njegov prvi WSOP-Circuit naslov. Walker se bo tako odpravljal domov bogatejši za 43.480$, medtem ko bo Easley odhajal domov z največjim kosom nagradne pogače, poleg tega pa še z diamantnim šampionskim prstanom ter vstopnico za majski finalni brezplačni turnir z nagradnim skladom 1.000.000$!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.