Dob ne gre v prvo ligo: "Pritiski in izsiljevanje"

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com
Predsednik Rolteka Doba Bojan Gasior je v uradnem pismu za javnost, ki ga je klub objavil na svoji uradni spletni strani (www.nkdob.com), sporočil, da njegovo moštvo kljub zmagi v kvalifikacijah za Prvo ligo v naslednji sezoni ne bo igralo med slovensko ligo. Glavni razlog naj bi bila infrastruktura, Gasior pa je opozoril tudi na "velike pritiske" in "izsiljevanja".
Oglej si celoten članek

Nogometaši Rolteka Doba kljub zgodovinskemu podvigu in uvrstitvi v prvo nogometno ligo v naslednji sezoni ne bodo zaigrali v najelitnejšem nogometnem klubskem tekmovanju v Sloveniji. Licenčna komisija Nogometne komisije Slovenije je namreč opozorila na številne pomanjkljivosti, ki jih v klubu v doglednem času ne morejo odpraviti.

Na uradni klubski spletni strani je predsednik kluba Bojan Gasior v izjavi za javnost razkril vse težave, s katerimi se je klub spopadal v zadnjem času. To so po mnenju licenčne komisije pri NZS neprimeren stadion in ostala infrastruktura, težave z denacionalizacijo in lastniškimi razmerji ter težave z neustreznim varovanjem na tekmah.

Roltek Dob je 6. junija v povratni tekmi kvalifikacij za 1. slovensko nogometno ligo premagal kranjski Triglav s 4:0 (3:0) in si zagotovil nastop v elitnem domačem tekmovanju. Drugouvrščena ekipa iz 2. SNL je tudi na povratni kvalifikacijski tekmi ugnala predzadnjo zasedbo iz 1. SNL in si zagotovila premierni nastop v elitnem domačem tekmovanju. Končno odločitev o napredovanju je sprejelo vodstvo kluba, ki pa napredovanja med elito ni potrdilo.

NZS še ni seznanjena

V prihodnji sezoni bodo v 1. SNL igrali Maribor, Olimpija Ljubljana, Mura 05, Luka Koper, HiT Gorica, Rudar Velenje, Domžale, Celje in Aluminij Kidričevo. Za zdaj še ni jasno, kdo bo deseti član 1. slovenske nogometne lige. Nogometna zveza Slovenije s to odločitvijo Doba še ni bila seznanjena, tako da zadeve še ne morejo komentirati. Ko bodo prejeli uradno izjavo, bodo sprožili tudi ustrezne postopke ter bodo naknadno sprejeli odločitev o preostalem članu lige, so pojasnili na nogometni zvezi.

"Ker so v življenju vedno pozitivne in negativne strani, smo se tudi v Dobu kar hitro srečali z realnostjo, da pač športni dosežki za napredovanje in igranje v 1. SNL niso dovolj. Kot poudarjamo, so pozitivni dosežki prehiteli razvoj na področjih, ki jih v preteklosti nismo mogli razvijati. Stadion in infrastruktura sta postali oviri, s katerima ne moremo realizirati naših želja. Ugotovitev licenčne komisije pri NZS je bila korektna in natančna, pomanjkljivosti za odpravo teh pa časovno prezahtevne, da bi jih lahko odpravili v doglednem času," je v izjavi za javnost, objavljeni na klubski spletni strani, zapisal Gasior.

"Če ob tem dodamo še naše lastne težave z denacionalizacijo in lastniškimi razmerji, ki jih imamo v športnem parku, kar hitro ugotovimo, da je časovnica prevelika. Igranje tekem v Dobu v 1. SNL je tako do nadaljnjega po sklepu licenčne komisije in organov, ki nadzorujejo varnost, nemogoča. Po dveh velikih tekmah (Maribor, Triglav) smo imeli na področju varovanja veliko težav. To pa je področje, ki je posebno občutljivo, saj prinaša osebno, odškodninsko, materialno in pravno odgovornost vodilnih, ki bi morali osebno odgovarjati za pomanjkljivosti in morebitne nesrečne dogodke."

"In kje bi bila lahko rešitev? Rešitev je samo ena, seliti se na igrišče, ki ustreza in ima licenco za igranje tekem v 1. SNL. To pomeni, da se selimo z našega dobskega igrišča, da postajamo 'potujoči cirkus', ki se je prelevil v nastopanje in je daleč od športnega nogometnega tekmovanja," je med drugim zapisal Gasior

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.