Dober nastop na slovenski olimpijski premieri

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Odvil se je zgodovinski prvi slovenski olimpijski nastop v ritmični gimnastiki.
Oglej si celoten članek

Ruski sestri dvojčici Dina in Arina Averina sta kvalifikacije olimpijskega turnirja v ritmični gimnastiki v Tokiu pričakovano končali na vrhu. Slovenska reprezentantka Jekaterina Vedenejeva je dobro nastopila, a s 16. mestom med 26 tekmovalkami ostala brez finala najboljše deseterice, ki se bo borila za kolajne.

Vedenejeva, Rusinja iz Irkutska, ki zadnja tri leta zastopa slovenske barve, je svoj olimpijski nastop že končala. Kvalifikacijske sestave z obročem (22,800), žogo (23,550), s kiji (22,550) in trakom (20,800) je opravila brez velikih napak in je s skupnim zbirom 89,700 zasedla 16. mesto.

Besen tudi Bolt Olimpijski prvak nad tekmeca: "To je navadno s*anje!"

Dina Averina ima na prvem mestu 106,300 točke, njena enojajčna dvojčica Arina Averina pa 106,175. Na tretjem mestu je po slabšem začetku in veliki napaki pri sestavi z obročem končala Izraelka Linoy Ashram s 103,100 točke.

V sobotni boj za kolajne deseterice se bodo ob omenjenih treh podale še Belorusinji Alina Harnasko (4. mesto) in Anastasija Salos (5.), Italijanka Milena Baldassarri (6.), Izraelka Nicol Zelikman (7.), Bolgarka Borjana Kalejn (8.) ter Ukrajinki Viktorija Onoprijenko (9.) in Kristina Pohranična (10.), prva rezerva za finale pa je domačinka Sumire Kita.

V soboto se bodo za kolajne pomerile tudi ritmičarke v skupinskih sestavah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.