Dobitnik kolajne predmet preiskave

Foto: Epa Aleksander Krušelnicki
Cas je sprožil preiskavo proti dobitniku bronastega odličja na olimpijskih igrah v Pyeongchangu.
Oglej si celoten članek

 Mednarodno športno razsodišče (Cas) je danes sporočilo, da je uvedlo preiskavo proti ruskemu igralcu curlinga Aleksandru Krušelnickemu, ki je na olimpijskih igrah v Pyeongchangu osvojil bronasto kolajno v tekmovanju mešanih ekip. Pozitiven naj bi bil na meldonij, ki je na seznamu prepovedanih poživil od 1. januarja.

Nosilec medalje! Pyeongchang: Nosilec medalje osumljen dopinga!

Nov dopinški škandal bi bil zelo neroden za Rusijo, ki jo je doletela prepoved nastopa na olimpijskih igrah zaradi razkritja široko razvejanega sistema dopinga v tamkajšnjem športu. Na olimpijske igre v Južno Korejo je smela poslati le 168 "čistih" športnikov, pa še ti morajo nastopati kot nevtralni olimpijski športniki iz Rusije, vsi nacionalni simboli pa so prepovedani.

V času iger posebna komisija spremlja, ali Rusi spoštujejo stroga pravila obnašanja. V soboto bo nato izvršni odbor Moka na njeno priporočilo odločal, ali naj odpravi suspenz nacionalnega ruskega olimpijskega komiteja ter ruskim športnikom dovoli, da na zaključni slovesnosti 25. februarja nastopijo pod nacionalno zastavo.

"Obstaja cela vrsta pogojev, preden bodo rekli da," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes povedal Adams. Eden od teh je, da spoštujejo protidopinška pravila, v nasprotnem primeru po njegovih besedah "sledijo posledice". "Bilo bi veliko razočaranje, če bo primer potrjen," je poudaril.

Foto: Epa Aleksander Krušelnicki

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.