Dobro izhodišče za Helios in zmaje

Foto: Žurnal24 Nejc Strnad (desno) je bil najboljši strelec Zlatoroga. Krki je nasul kar 27 toč
Košarkarji Union Olimpije so si šele v zadnjih minutah prve polfinalne tekme proti Zlatorogu priigrali zmago in boj za naslov za prvaka. V drugem polfinalnem paru bolje kaže Heliosu.
Oglej si celoten članek
 

UPC Telemach, polfinale, 1. tekma

U. Olimpija : Zlatorog 82:76
Helios
: Krka 94:76

Košarkarji Union Olimpije so šele v zadnjih treh minutah prve polfinalne tekme lige UPC Telemach strli odpor žilavih košarkarjev Zlatoroga in po pričakovanju povedli z 1:0 v zmagah. Očitno poraz v zadnjem krogu rednega dela doma proti oslabljenemu Heliosu za Union Olimpijo ni bil dovolj resno opozorilo. Ljubljančani so bili namreč daleč od ekipe, ki naj bi vzbujala strah in trepet na slovenskih košarkarskih parketih, in le zahvaljujoč izkušnjam so v zaključku tekme premagali goste iz Laškega.

Zlatorog je vseh 40 minut držal priključek, nekajkrat je domačega stratega Aleksandra Džikića spravil na rob obupa oziroma besa, v odločilnih trenutkih pa je ključno vlogo odigral kapetan Marko Milič , ki je polnil koš Zlatoroga in motiviral soigralce k boljši igri. Milič je v statistiko na koncu vpisal 21 točk in 14 skokov, pri gostih pa sta največ točk zbrala Lance Harris (16) in Chester Mason (17), ki pa sta v zadnjih treh minutah zgrešila tri proste mete, ki bi kočnico tekme naredili še bolj napeto. Končna razlika - šest točk prednosti za Ljubljančane - je blizu najvišje prednosti Uniona Olimpije na celi tekmi, predstava Ljubljančanov pa ni zagotovilo, da se bo dvoboj končal že v sredo v Laškem. Morebitna tretja tekma je na sporedu v soboto, 24. maja.

Helios se je moral za zmago kar potruditi. © KZS

 
Aktualni prvaki iz Domžal so v končnici lige UPC Telemach storili prvi korak k ubranitvi lanske lovorike. V prvi tekmi polfinala so unovčili prednost dvorane Komunalnega centra in povedli z 1:0 v zmagah. Čeprav končni rezultat kaže na prepričljivo slavje, pa se je moral Helios krepko potruditi za načrtovano zmago. V prvih dvajsetih minutah je imela Krka namreč pobudo, predvsem pa izredno razpoloženega strelca Davorja Marcelića . Hrvat v dresu Novomeščanov je v prvi četrtini dosegel kar 20 točk, do glavnega odmora pa jih je zbral 25 ob metu 6:7 izza polkroga. Njegova predstava je Krki omogočila vodstvo s 40:28 v 12. minuti, ki pa ni trajalo dolgo, saj so prvaki že do polčasa vzpostavili ravnotežje. Z delnim izidom 21:4 so v 19. minuti prišli do vodstva z 49:44. Odločitev o zmagovalcu je padla v tretjem delu igre, v katerem si je Helios priigral 13 točk naskoka. Z agresivnejšo obrambo (Marcelić je v tem delu zadel le dva prosta meta) in bolj organizirano igro v napadu je razorožil goste iz Novega mesta in tako poskrbel, da je bila zadnja četrtina zgolj formalnost.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.