''Dokazali smo, da imamo, kar je potrebno''

Foto: EPA
Foto: EPA
Topničar Aaron Ramsey se je odzval na besede Wayna Rooneyja, ki dvomi o tem, da bo Arsenal čez nekaj mesecev še vedno uvrščen na prvo mesto lestvice Premier lige.
Oglej si celoten članek

Vezist Arsenala Aaron Ramsey je prepričan, da topničarji lahko osvojijo angleško Premier ligo, medtem ko Wayne Rooney iz prejšnjih izkušenj sklepa, da Londončani ne bodo zadržali tako visoke ravni igre.

''Treba bo počakati do marca in videli bomo, kje so,'' je povedal napadalec Manchestra Uniteda in dodal: ''Večkrat smo že videli, da so bili uvrščeni povsem pri vrhu, potem pa so zbledeli. Od njih je odvisno, ali se jim bo tokrat uspelo obdržati.''

Gneča prvi vrhu lestvice

Arsenal ima na vrhu angleške lestvice pet točk prednosti pred Chelseajem, Liverpoolom in Tottenhamom, ki so zbrali 20 točk. Ramsey je v odgovoru na namigovanja o neizbežnem padcu forme dejal, da Arsenal tudi v drugi polovici sezone lahko doseže dobre rezultate.

''Po besedah trenerja smo ekipa, ki je od januarja zbrala največ točk. Menim, da naša forma po božiču ni bila slaba. V zadnjih nekaj sezonah smo morali trdo delati, da smo osvojili točke za četrto mesto. To nam je uspelo. Naša največja težava v zadnjih letih je bil slab začetek. Toda letos smo začeli dobro. Če si bomo zagotovili dober položaj, potem lahko osvojimo enako število točk kot katerakoli druga ekipa. Če lahko tako nadaljujemo do božiča, potem vem, da lahko tekmujemo. Do tega trenutka smo dokazali, da imamo, kar je potrebno,'' je povedal Ramsey.

Tekma z rdečimi vragi

Arsenal bo v 11. krogu angleške Premier lige gostoval na Old Traffordu, kjer ga čaka težak obračun proti Manchestru Unitedu. Topničarji bodo v gledališču sanj dobili priložnost, da svoje napovedi uresničijo pred aktualnimi angleškimi prvaki. ''Čaka nas velika tekma proti Manchestru Unitedu in v zadnjih letih smo pri njih težko iztržili dober rezultat. Upam, da bomo samozavestnejši in nam bo tokrat uspelo,'' je sklenil Ramsey.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.