"Dokler je razlika pet odstotkov, se še da, toda ..."

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V slovenskem taboru so strnili vtise po porazu na tekmi za bronasto medaljo.
Oglej si celoten članek

Brazilija je v srečanju za tretje mesto premagala Slovenijo s 3:1 v nizih. Po polfinalnem porazu z Italijo so se izbranci Gheorgheja Crețuja udarili s trikratnimi svetovnimmi in olimpijskimi prvaki, ki so bili premočan tekmec. 

SP v odbojki Slovenci prestrašili Brazilce, bron nedosegljiv

"Ne individualna, odločila je kolektivna kakovost tekmeca. Tako Italijanov kot Brazilcev. Ko mi serviramo, imajo oni dosti višji napad, boljšega kot mi. To gradi vsako ekipo. V teh elementih so bili boljši. Mi smo na trenutke stopili na plin in jih spravili v težave. A dokler je razlike v napadu pet odstotkov, se še da premagati tekmeca, ko pa je razlika deset ali 15 odstotkov, pa je nemogoče dobiti tekmo," je pojasnil slovenski kapetan Tine Urnaut.

"Četrto mesto, ki si ga nihče ne želi. Ampak vesel sem, da smo se danes vsaj borili. Nismo odnehali, Brazilija je igrala zelo dobro, sploh na servisu. V prvem nizu smo imeli lepo igro, potem pa tri serije vrhunskega servisa. Težek poraz, treba pa je priznati, da so bili Brazilci boljši. Težko je bilo v tako kratkem času igrati dve taki tekmi, a to ni izgovor, oboji smo bili malo utrujeni, ampak Brazilci so bili boljši," je dejal Gregor Ropret.

"Trenutno je razočaranje veliko. Naš cilj je bila kolajna, pa ne katerakoli, ampak zlata. Brazilci so bili danes boljši, začeli smo zelo dobro, držali ritem. A smo izgubili sedem, osem točk zaporedoma, potem se je podrlo, odigrali so fantastično v obrambi in napadu. Žal nam je vsem skupaj, da nismo osvojili medalje, a je, kar je. Tekma je bila v nihanjih, točke so se dobivale v serijah in oni so bili bolj potrpežljivi. Tudi fizično so bili bolje videti kot mi," je izgubljeno priložnost obžaloval Dejan Vinčić.

"Ko pogledaš, je to vrhunski rezultat, ampak vsak si želi medaljo. Dosegli smo cilj, da smo se uvrstili na 'final four', ampak ko prideš sem, si vsak želi zlate medalje. Včeraj je bila premočna Italija, danes pa Brazilija. Žal nam je, ker nismo izkoristili momenta, ko smo dobili tretji niz in dobro začeli četrtega. Čestitke Braziliji, res so dobro igrali na servisu. Zasluženo so tretji, mi pa zgodovinsko četrti," je povedal Rok Možič

Po treh srebrnih kolajnah na evropskih prvenstvih Slovenija tako še čaka na odličje s svetovnega prvenstva. Odbojkarji se bodo v domovino vrnili že v noči na ponedeljek.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.