Đoković bo predal prvo mesto na lestvici

Foto: Epa
Foto: Epa
Rekorder po številu tednov na vrhu teniške lestvice ATP Novak Đoković bo 13. junija predal prvo mesto.
Oglej si celoten članek

Srbski zvezdnik Novak Đoković bo v ponedeljek, 13. junija, predal mesto najbolje uvrščenega teniškega igralca na računalniški lestvici ATP. Po današnjem porazu Nemca Alexandra Zvereva v polfinalu odprtega prvenstva Francije bo na lestvici naslednji ponedeljek na prvo mesto skočil Rus Danil Medvedjev.

Prihajajoči ponedeljek, 6. junija, bo Đoković še ostal v vodstvu z 8770 točkami, saj se je v letu 2021 Roland Garros odvil teden dni kasneje, zato bodo posledično točke z lanskega turnirja črtali šele 13. junija. Srb jih bo izgubil 1640.

Za zdaj bo še en teden, skupno pa že 373, vztrajal na vrhu pred Medvedjevom (8160 točk) in tretjim Zverevom, ki se bo obema približal s 7795 točkami. Zverev bi lahko postal tudi prvi igralec sveta, če bi osvojil OP Francije. S tem bi za lestvico ATP zbral 9075 točk.

Sanje o prvem naslovu na grand slamih in preboju na vrh lestvice pa so se končale po grozljivem zvinu gležnja ob koncu drugega niza polfinalnega obračuna proti Špancu Rafaelu Nadalu. Ta je ob predaji po treh urah in sedmih minutah dvoboja vodil s 7:6 (8), 6:6.

V finalu se bo 36-letni Majorčan pomeril z zmagovalcem obračuna med Norvežanom Casperjem Ruudom in Hrvatom Marinom Čilićem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.