Đokovićev oče sinu: "Če ti moje mnenje karkoli pomeni ..."

Foto: Epa
Foto: Epa
Oče Novaka Đokovića je poskušal sina odvrniti od nastopa na olimpijskih igrah.
Oglej si celoten članek

Novak Đoković ima v letošnji sezoni edinstveno priložnost, da postane prvi tenisač po Avstralcu Rodu Laverju daljnega leta 1969, ki bi v enem letu osvojil vse štiri največje turnirje.

Kljub izredno natrpanemu urniku se je srbski tenisač pred prihajajočim OP ZDA odločil za nastop na olimpijskih igrah, kjer je veljal za prvega favorita za zlato medaljo med posamezniki, a se olimpijski nastop ni iztekel po njegovih željah.

Potem ko je bil v polfinalu le nekaj iger oddaljen od najmanj srebne medaje, ga je z izjemnim preobratom iz boja za zlato izločil Nemec Alexander Zverev, nato pa ga je v dvoboju za bron šokiral še Španec Pablo Carreno Busta.

Kot da to še ne bi bilo dovolj, je zaradi poškodbe rame odpovedal tudi nastop v polfinalu mešanih dvojic in tako kot pred štirimi leti v Rio de Janeiru spet ostal brez olimpijskega odličja. 

Foto: Epa Ker je po bitki najlažje biti general, se v luči Đokovićevega neuspeha v Tokiu zdaj pojavljajo dvomi, ali je bil nastop na olimpijskih igrah sploh smiseln.

Tekmovanje v deželi vzhajajočega sonca je bilo zaradi številnih omejitev v zvezi s pandemijo koronavirusa še posebej stresno, kar je botrovalo odpovedi številnih teniških zvezdnikov, kot sta na primer Srbova velika konkurenta, Roger Federer in Rafael Nadal.

Uradno sta udeležbo odpovedala zaradi poškodbe oziroma utrujenosti, vendar je splošno znano, da so k odločitvi pripomogle tudi trenutne zdravstvene razmere oziroma z njimi povezani odloki.

Za nameček je olimpijski turnir potekal v ekstremno visokih temperaturah na meji z regularnostjo, zaradi česar so se nekateri igralci bali za svoje zdravje. "Kdo bo odgovarjal, če umrem?" je med enim izmed dvobojem vprašal Rus Danil Medvedjev.

Foto: Epa Novak Đoković Kljub vsemu se je Đoković v (pre)veliki želji po olimpijskem zlatu odločil za nastop na Japonskem, kar je bilo v nasprotju z željami njegovega očeta. Ta je namreč na sina apeliral, naj si po zmagah v Melbournu, Parizu in Londonu privošči odmor ter raje svež napade edino preostalo veliko lovoriko v New Yorku, a je Đoković njegov nasvet preslišal.

"Če ti moje mnenje karkoli pomeni, ti povem, da ne bi smel v Tokio," je sms sporočilo, ki ga je pred začetkom iger poslal sinu, med gostovanju v podkastu Business Stories citiral Srđan Đoković. "Pot je dolga, tekmovanje bo potekalo brez gledalcev, spet boš moral v karanteno. Brez gledalcev to niso prave olimpijske igre. Oče te ima rad."

"Seveda mi tvoje mnenje veliko pomeni," mu je odpisal Đoković. "Želel sem si vzeti tri, štiri dni premora, da bi videl, kako se bo odzvalo telo. Vedno hitro okrevam, tako da to ni noben problem. Patriotizem je zelo močan v moji glavi in v srcu. Saj veš, kakšen sem, kadar gre za Srbijo. Raztrgam se in se ne oziram," je še odvrnil prvi igralec sveta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.