Đoković razbit v prvem nizu, nato sledil neverjeten povratek

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Đoković je nevarno visel, a ne koncu vendarle napravil korak bližje svojemu cilju v New Yorku.
Oglej si celoten članek

Prvi favorit Srb Novak Đoković se je davi uvrstil v četrtfinale odprtega teniškega prvenstva ZDA v New Yorku. V osmini finala je prvi igralec sveta v štirih nizih z 1:6, 6:3, 6:2 in 6:2 premagal 20-letnega Američana Jensona Brooksbyja.

Srb, ki napada že rekordni 21. naslov na turnirjih za grand slam, bo za preboj med najboljše štiri igral s šestopostavljenim Italijanom Matteom Berrettinijem. Italijan je ponoči s 6:4, 3:6, 6:3 in 6:2 ugnal nemškega kvalifikanta Oscarja Otteja. Slednji se je med dvobojem poškodoval, sicer bi nudil močnejši odpor.

Đoković je v New Yorku pred še enim pomembnim mejnikom v karieri. Skušal bo osvojiti vse štiri grand slam turnirje v koledarskem letu, kar je pred njim davnega leta 1969 doslej uspelo le Avstralcu Rodu Laverju. Letos se mu ponuja izredna priložnost, saj v Flushing Meadowsu manjkata večna tekmeca Švicar Roger Federer in Španec Rafael Nadal.

Foto: Profimedia Novak Đoković

A Đoković opozarja, da bo že Berretini izredno težak tekmec, saj je Italijana zaradi izrednega servisa poimenoval kar "kladivo" in ocenil, da ima ob Juanu Martinu del Potru verjetno najmočnejši začetni udarec in forehand v seriji ATP. "Če mu steče servis, ga je res težko premagati," je dejal 34-letni Đoković, ki pa je Berretinija ugnal letos v četrtfinalu Pariza in leta 2019 na finalu ATP.

Današnji dvoboj z ameriškim dobitnikom posebnega povabila se je začel s presenečenjem, saj je 20-letni Američan po 29 minutah s 6:1 presenetljivo dobil prvi niz, nato pa je pobudo prevzel favorizirani Srb in si priigral gladko zmago. "Najprej ti vzame noge, nato dušo," je na Twitterju ob robu tekme zapisal nekdanji teniški zvezdnik Andy Roddick, Đoković pa mu je odvrnil, da prvi del izjave vzame kot kompliment. "Za drugi del pa ... Nikomur ne vzamem duše, vzel pa ti bom noge."

O današnjem dvoboju pa je povedal: "Tekma se je obrnila v drugem nizu, ko sem začel natančno zadevati žogico. A bilo je zelo težko. Čestitke tudi tekmecu za dobro igro, saj je bil njegov nastop izreden."

Foto: Profimedia Novak Đoković

Med najboljšo osmerico se je zavihtel tudi olimpijski prvak Nemec Alexander Zverev, ki ugnal Italijana Jannika Sinnerja s 6:4, 6:4, 7:6 (9:7) in bo za polfinale igral z Južnoafričanom Lloydom Harrisom, ob zmagi pa se mu obeta polfinale z Đokovićem.

V ženski konkurenci je v zadnjem obračunu Grkinja Maria Sakari presenetila šestopostavljeno Kanadčanko Bianco Andreescu, zmagovalko OP ZDA pred dvema letoma. Kanadčanka je v podaljšani igri dobila prvi niz, drugega Grkinja, v zadnjem pa je Sakaraijeva slavila s 6:4.

Švicarka Belinda Bencic je s 7:6, za zmago v podaljšani igri je morala zbrati kar 14 točk, in 6:3 izločila sedmopostavljeno Poljakinjo Igo Swiatek. Napredovali sta še britanska najstnica Emma Raducanu in četrtopostavljena Čehinja Karolina Pliškova, ki je bila od Rusinje Anastasije Pavljučenkove boljša s 7:5 in 6:4.

Od turnirja v New Yorku pa se je poslovila še zadnja slovenska predstavnica Andreja Klepač. V paru s Hrvatico Darijo Jurak sta ju v osmini finala ustavili mladi Američanki 17-letna Coco Gauff in Catherine McNally s 6:4 in 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.