Dolgoletni reprezentant bo igral na Jesenicah

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski reprezentant bo nosil dres železarjev.
Oglej si celoten članek

Hokejiste Sija Acronija Jesenic bo v naslednji sezoni okrepil tudi eden najvidnejših slovenskih hokejistov zadnjega desetletja David Rodman. Potem ko je njegov starejši brat Marcel prav ta teden sporočil, da končuje kariero, pa se bo 34-letni David vrnil v okolje, kjer je začel profesionalno hokejsko pot.

Novico o odmevnem sodelovanju so Jeseničani napovedovali že nekaj časa, zdaj pa so razkrili, da so se pred novo sezono okrepili še s slovenskim reprezentantom, ki je nekoč igral v močnih evropskih ligah v Avstriji, Nemčiji, Franciji in na Švedskem.

Novo poglavje Slovo enega najboljših slovenskih hokejistov

Pred prihodom oziroma vrnitvijo na Jesenice je hokejist, ki bo 10. septembra dopolnil 35 let, nazadnje igral za francoski Grenoble, za Slovenijo pa na olimpijskih igrah v Južni Koreji, medtem ko ga na zadnjem SP divizije I v Budimpešti ni bilo v postavi.

David Rodman je za Jesenice v sezoni 2016/17 sicer že odigral štiri tekme, potem pa odšel v Francijo, kjer je igral vse do letošnje sezone. V Grenoblu je bil eden izmed najboljših posameznikov, na 92 tekmah je dosegel kar 109 točk za 26 zadetkov in 83 podaj.

"Veseli me, da nam je uspelo domov vrniti Davida Rodmana, ki bo za našo mlado ekipo velika okrepitev! Njegov prihod je dokaz, da imamo visoke ambicije ter da si želimo nadgraditi lansko zelo uspešno sezono. Hvala Davidu, ki je razumel naše finančne zmožnosti, zavrnil bogatejše ponudbe iz tujine in se pridružil naši ekipi," je ob sklenitvi pogodbe za klubsko spletno stran dejal predsednik kluba Anže Pogačar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.