Domača zmaga na drugi etapi novoletne turneje

Foto: Profimedia Dario Cologna
Švicar Dario Cologna se je z zmago prebil na skupno drugo mesto.
Oglej si celoten članek

Švicar Dario Cologna (35:29,5) je zmagal na drugi etapi novoletne turneje smučarskih tekačev. Na 15 km klasično v Lenzerheideju je bil drugi Kazahstanec Aleksej Poltoranin (+0,6), tretji pa Norvežan Martin Johnsrud Sundby (+13,1). Nastopila sta tudi Slovenca Miha Šimenc, ki je bil 81. (+4:35,2), in Luka Prosen na 84. mestu (+4:55,3).

"To je zame zelo velika zmaga, sploh tukaj pred domačim občinstvom. Veselim se, da sem napredoval tudi v skupnem seštevku, to je dobra napoved za naprej. Zdaj sem preprosto samo vesel, da sem na stopničkah," je po tekmi dejal Cologna, ki je tako prvič zmagal na domačih tleh. Švicar je doslej na turneji zmagal trikrat, in sicer v sezonah 2008/09, 2010/11 in 2011/12. Poleg tega ima zdaj tudi šest posamičnih zmag s turneje.

Skupno vodstvo na turneji je zadržal Rus Sergej Ustjugov, ki je bil danes šele deseti (+37,1), Cologna na drugem mestu zaostaja 1,6 sekunde.

Ob 15. uri bodo na 10 km klasično nastopila še dekleta, tudi z dvema Slovenkama, Anamarijo Lampič in Vesno Fabjan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.