Domači poraz Marchiola Prvačine

Foto: Žurnal24 odbojka cev - cev - main
Odbojkarji Marchiola Prvačine so v prvi tekmi šestnajstine finala pokala CEV doma izgubili proti ruski ekipi Iskra Odincovo z 0:3 (-19, -29, -17). Povratna tekma v Rusiji bo v soboto, 27. oktobra.
Oglej si celoten članek

V dobrem vzdušju pred polnimi tribunami je ekipa Marchiol Prvačina, sicer tretjeuvrščena v slovenskem prvenstvu, nudila dostojen odpor izjemno močni ruski Iskri iz Odincova, ki pa je vseeno pričakovano vknjižila zmago v treh nizih. V prvem nizu so Rusi kmalu povedli s 6:1 in 8:2. Z močnimi začetnimi udarci in kombinatorno igro v polju vodstva niso izpustili iz rok. Čeprav se jim je Prvačina približala na 12:16, so bili v nadaljevanju znova prepričljivejši in po 28 minutah povedli z 1:0 v nizih.

Drugi niz je bil najbolj izenačen ter najbolj zanimiv. Varovanci trenerja Danila Berlota so z uspešnim sprejemom dobro organizirali napad, izvrstno pa so zaigrali tudi v obrambi. Pri prvem tehničnem odmoru so vodili z 8:3, kasneje tudi 11:6. Iskra se jim je nevarno približala na 12:13, a so bili v nadaljevanju znova boljši gostitelji. Pri 24:21 so zapravili kar tri zaključne žoge, kasneje pa so jim Rusi izničili še štiri, naposled pa sami drugo izkoristili. Začetek tretjega niza je ponudil izenačeno igro. Prvačani so povedli s 5:2, a so jih varovanci srbskega trenerja Zorana Gajića pri osmi točki ujeli in zatem z odlično igro v vseh elementih ušli na neulovljivih 21:12.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.