Domen se ni ustrašil pogojev

Foto: EPA
Foto: EPA
Eden od velikih junakov slovenske ekipne zmage v Oslu je bil šestnajstletni Domen Prevc.
Oglej si celoten članek

Domen Prevc je na ekipni tekmi na Holmenkollnu dosegel enaki daljavi kot vodilni v skupnem seštevku za svetovni pokal in odigral eno ključnih vlog pri deveti zmage slovenske izbrane vrste.

Peter in Domen sta v prvi seriji skočila 126, v drugi pa 130 metrov. Dobro se je odrezal tudi Robert Kranjec, ki je v finalu pristal pri 127 metrih, najbolj pa je razveselila boljša predstava Jurija Tepeša, osmoljenca nedavnega SP v poletih, kjer je nosil levji delež odgovornosti, da Slovenija na ekipni tekmi ni osvojila odličja.

Najmlajši član slovenske reprezentance, ki se je pogumno zoperstavila gosti megli na Holmenkollnu, je bil s svojim nastopom upravičeno zadovoljen, o posamični tekmi pa ni veliko razmišljal.

''Zelo sem zadovoljen s svojimi skoki in s predstavo mojih reprezentančnih kolegov na Holmenkollnu. Na takšnih tekmovanjih moraš zaupati svojim sotekmovalcem. V nasprotnem primeru ne boš veliko dosegel. O posamični tekmi nisem razmišljal, seveda pa se bom potrudil po najboljših močeh. Ničesar ne želim napovedovati, upam le na dober skok. Nisem se bal pogojev, ker sem jih vajen. V Kranju, mojem domačem kraju, je precej megleno in tukaj ni bilo nič drugače,'' je povedal Domen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.