Domenech znova na udaru kritik

Foto: Žurnal24 Raymond, ne zafrkni, ravnokar sem si nabavil nov TV-sprejemnik. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Demy De Zeeuw Javier Hernandez Foto: Žurnal24 Stijn Schaars Cuauhtemoc Blanco Foto: Žurnal24 Mehičani so na uvodni tekmi trikrat visoko izgubili. Bo letos drugače? (Foto: Re Foto: Žurnal24 Robin Van Persie Guillermo Ochoa Foto: Žurnal24 Demy De Zeeuw Dirk Kuyt Foto: Žurnal24 Dirk Kuyt Jorge Torres Foto: Žurnal24 Dirk Kuyt Jorge Torres Foto: Žurnal24 Franck Ribery Bryan Ruiz Foto: Žurnal24 Nicolas Anelka Douglas Sequeira Foto: Žurnal24 Thierry Henry Franck Ribery Foto: Žurnal24 Raymond Domenech Foto: Žurnal24 Mathieu Valbuena
Po težko priigrani zmagi francoske reprezentance so se oglasili tudi navijači galskih petelinov, ki že dolgo ne zaupajo v sposobnosti trenerja Raymonda Domenecha. ''Napadli'' so ga s plakati ...
Oglej si celoten članek

Francozi so sicer le stežka premagali reprezentanco Kostarike (2:1). Nogometaši Francije so se po visokogorskih pripravah vrnili v nižine in v domačem Lensu odigrali prvo pripravljalno tekmo pred odhodom na SP. Tekmec je bila Kostarika in tudi tokrat ni šlo nič po načrtih Raymonda Domenecha in kompanije. V vratih je malce presenetljivo začel Steve Mandanda, v napadu pa trojec Franck Ribery - Sydney Gouvou - Nicolas Anelka. Hladen tuš za domače navijače je prišel že po dvanajstih minutah igre, ko so gostje povedli z golom Carlosa Hernandeza. Odgovor Francozov je prišel že čez deset minut, ko je izid poravnal Nicolas Anelka. Kljub zedetku je Chelseajevega ostrostrelca ob polčasu zamenjal Barcelonin as Thierry Henry, a galski petelini vse do zadnjih minut tekme niso premogli zmagovite poteze. Zanjo je moral poskrbeti kar rezervist Mathieu Valbuena, ki je v velikem slogu proslavil premierni nastop v dresu z državnim grbom po lepi podaji še enega rezervista Abouja Diabyja.

Luknjasta obramba Američanov
Ameriška nogometna reprezentanca, ki bo na bližnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki tekmec Slovenije v predtekmovalni skupini C, je danes ponoči odigrala prijateljsko tekmo s Češko. Američani so v East Hartfordu izgubili z 2:4 (1:1).

Za Američane je bila tekma s Čehi zadnja v razširjeni postavi. Pred naslednjo prijateljsko tekmo v soboto s Turčijo v Philadlephii, po kateri bodo že odpotovali v JAR, bo selektor Bob Bradley predvidoma že sporočil imena 23 igralcev za nastop na SP. Tokrat so ZDA tekmo – selektor je pustil na klopi najboljše igralce Landona Donovana, Clinta Dempseyja in Tima Howarda ter dal priložnost mlajšim – dobro začele in slabo končale. Maurice Edu je domače popeljal v vodstvo v 17. minuti, Herculez Gomez pa je zadel v 66. Čehi so po zaslugi Tomaša Sivoka izenačili minuto pred koncem prvega polčasa, v drugem pa so zadeli še Jan Polak (58.), Martin Fenin (77.) in Tomaš Necid (90.). Američani bodo na SP prvo tekmo igrali 12. junija proti Angliji. S Slovenijo se bodo pomerili 18. junija.

Za slovenske navijače je bila zanimiva tudi tekma med Turčijo in Severno Irsko (2:0). Nasprotniki Slovenije v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo in nasprotniki v prihajajočih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo so proti Turkom klonili po golih Sercana Yildrima in Semiha Sentürka.

Prijateljske tekme, rezultati:

Združene države Amerike : Češka 2:4 (1:1)
Edu (17), Gomez (65); Sivok (44), Polak (58), Fenin (77), Necid (90)

Turčija : Severna Irska 2:0 (0:0)
Yildrim (48), Sentürk (72)

Nizozemska : Mehika 2:1 (2:0)
Van Persie (17, 41); Hernandez (74)

Estonija : Hrvaška 0:0

Francija : Kostarika 2:1 (1:1)
Sequeira (22/a.g.), Valbuena (83); Hernández (12)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.