Domenicali: Izboljšati vzdržljivost

Foto: Žurnal24 Brazilski dirkač Ferrarija Felipe Massa je trenutno v najboljši formi v karavani Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Najboljši moštvi v karavani formule 1 Ferrari in McLaren Mercedes sta po nedeljski dirki za VN Evrope v Valencii prepričani, da bo vzdržljivost motorjev odločala o naslovu prvaka.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še

VN Evrope: Po katastrofi Massi zmaga in kazen
Odmevi: Heksenšus za Lewisa skoraj usoden

Na nedeljski dirki za VN Evrope v Valencii je Brazilec Felipe Massa s Ferrarijem odpeljal odlično in praktično ni imel tekmeca v boju za prvo mesto. Drugače pa je bilo z njegovim moštvenim kolegom in branilcem naslova svetovnega prvaka, Fincem Kimijem Räikkönenom , ki je odstopil zaradi eksplozije motorja. Zaskrbljujoče je predvsem to, da je Ferrarijev osemvaljnik, ki drugače velja za zelo vzdržljivega, razneslo že drugič zapored. Massi je motor eksplodiral na dirki za VN Madžarske . McLarnov motor je skozi celoten dirkaški vikend v Valencii deloval brezhibno.

Räikkönena je v Valencii izdal Ferrarijev osemvaljnik. © Reuters

 
"Na žalost nas je nevzdržljivost našega motorja stala nekaj dragocenih točk. Sedaj moramo podrobno preučiti, kaj je povzročilo, da nam je motor razneslo na dveh zaporednih dirkah. Šele potem se bomo odločili, kako se bomo odzvali," je na to temo povedal šef rdečih Stefano Domenicali . "Vsekakor je to, kar se je zgodilo, zelo zaskrbljujoče. Naredili bomo vse, da te napake odpravimo. Sedaj moramo nadaljevati z razvojem dirkalnika do skrajnih mej, obenem pa paziti na vzdržljivost, da bomo čim bolje pripravljeni na prihajajoče dirke." Tehnični šef Ferrarija Luca Baldisserri je nadaljeval s podobnim tonom: "Bili smo v odlični poziciji, da pridemo pred vse tekmece, toda če vsi deli na dirkalniku ne delujejo optimalno, potem izgubljamo dragocene točke, ki nas utegnejo drago stati." V isti sapi je še dodal: "Te probleme moramo čim prej odpraviti in v tej smeri tudi delamo."

 
 

Na žalost nas je nevzdržljivost našega motorja stala nekaj dragocenih točk.

Stefano Domenicali

 
Po preizkušnji na novem dirkališču v Valencii se karavana sedaj seli na dve tradicionalni prizorišči. Najprej se bodo ustavili v Belgiji na dirkališču Spa-Francorchamps , nato pa še pri naših zahodnih sosedih v Monzi . Na obeh dirkališčih bo vzdržljivost dirkalnika zelo pomembna. "Zelo pozitivna stvar za nas je ta, da so škatle, v katerih smo pripeljali rezervne dele, ostale zaprte skozi celoten dirkaški vikend," je po dirki v Valencii dejal športni šef Mercedesa Norbert Haug . "Čeprav smo vsi mislili, da bo treba zamenjati veliko število delov, v celotnem vikendu nismo zamenjali niti enega." Obrnil pa se je tudi na zadnji del sezone, ki prihaja: "Sedaj se moramo v miru pripraviti na zadnjo tretjino sezone, ki se bo začela z dvema klasikama v Spaju in Monzi. Na obeh dirkah bo motor na veliki preizkušnji."


Lewis Hamilton ima po dirki v Valencii še šest točk prednosti v skupnem seštevku. © Reuters

 

Šef moštva McLaren Mercedes Ron Dennis je ocenil, da bi se Britanec Lewis Hamilton v Valencii lahko vmešal tudi v boj za zmago: "Jasno je, da bi Lewis v primeru, če bi imel enako količino goriva v dirkalniku, kot ga je imel Massa, lahko konkuriral za prvo mesto. Toda steza v Valencii je taka, da Lewis Masse kasneje ni mogel prehiteti." Kljub bolečemu Hamiltonovemu vratu je jasno, da je McLaren dobil zadostno število točk, da se je Ferrariju približal v konstruktorskem seštevku, Hamilton pa je zadržal vodstvo v skupnem seštevku dirkačev.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.