Dominacija poskočnega konjička

Foto: EPA ferrari sebastian vettel
Na nedeljski dirki svetovnega prvenstva formule 1 v Budimpešti bosta iz prve vrste začela Ferrarijeva dirkača.
Oglej si celoten članek

V današnjih kvalifikacijah za Veliko nagrado Madžarske je bil najhitrejši vodilni v skupnem seštevku Nemec Sebastian Vettel, drugi pa njegov moštveni kolega pri ferrariju Finec Kimi Räikönen. Tretji startni položaj si je priboril Räikkönenov rojak Valtteri Bottas z Mercedesom.

Iz druge vrste bo začel še drugi Mercedesov dirkač Lewis Hamilton; Britanec je danes lovil izenačenje rekorda Michaela Schumacherja, ki je zbral 68 "pole positionov", a bo moral na tak dosežek počakati vsaj do naslednje dirke. Za danes najhitrejšega Vettla pa je bil to 48. takšen uspeh v kvalifikacijah v karieri.

V tretji vrsti bosta v nedeljo na startu oba voznika Red Bulla, Nizozemec Max Verstappen in Avstralec Daniel Ricciardo.

VN Madžarske Massa ostal brez nastopa na dirki

V SP pred madžarsko preizkušnjo, ki je 11. dirka v sezoni 2017, vodi Vettel s 177 točkami, le eno manj ima Hamilton, tretji je Bottas s 154, Ricciardo pa je skupno četrti s 117 točkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.