Domnevni dopingiranci na SP

Foto: Žurnal24 Domnevno dopingirani Yohan Blake (desno) trenira skupaj z Usainom Boltom (v sred
Pet domnevno dopingiranih jamajških atletov bo lahko nastopilo na prihajajočem atletskem svetovnem prvenstvu v Berlinu. Med njimi je tudi Yohan Blake, ki trenira skupaj z Usainom Boltom.
Oglej si celoten članek
 

Stuczynskijeva odpovedala nastop na SP

Olimpijska podprvakinja Jennifer Stuczynski je odpovedala nastop na svetovnem prvenstvu v atletiki v Berlinu. Sedemindvajsetletna ameriška skakalka s palico si je poškodovala Ahilovo tetivo. Letos je preskočila 4,81 metra in je tretja na svetovni lestvici.

Pet jamajških atletov, ki so bili pozitivni na dopinškem testu A konec prejšnjega meseca na jamajškem prvenstvu, ki je bilo tudi izbirno tekmovanje za svetovno prvenstvo v Berlinu, bo lahko tekmovalo na SP v nemški prestolnici. Med njimi je tudi Yohan Blake, partner na treningih trikratnega olimpijskega zmagovalca Usaina Bolta.

Prvakinja britanske skupnosti narodov (Commonwealtha) na 100 m Sheri-Ann Brooks je bila oproščena že prejšnji teden zaradi nepravilnosti pri testiranju njenega vzorca B, Blaka, sprinterja na 200 m Marvina Andersona in tekača na 400 m Allodina Fothergrilla in Lansforda Spencea pa je po zaslišanju oprostila Protidopinška komisija Jamajke (JADCO), ki ni mogla jasno določiti, da so snovi v vzorcih na seznamu prepovedanih poživil. Vsi omenjeni naj bi imeli v vzorcih A sledi prepovedanega metilheksanamina.

Vprašanje pa je, če bo omenjena peterica lahko tudi v resnici nastopila na SP, ki se bo začelo v soboto, saj je zdaj primer predan Mednarodni atletski zvezi (IAAF) in Svetovni protidopinški organizaciji (WADA).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.