Domračeva najhitrejša, Teja 22.

Foto: EPA
Foto: EPA
Belorusinja Darja Domračeva (42:36,6/4) je zmagovalka tekme svetovnega pokala v biatlonu s skupinskim startom v Oberhofu, druga je bila Čehinja Veronika Vitkova (+14,9/2), tretja pa Norvežanka Tiril Eckhoff (+21,7/2). Edina Slovenka na startu preizkušnje na 12,5 kilometra Teja Gregorin je bila 22. (+3:02,5/3).
Oglej si celoten članek

Trideseterica najboljših biatlonk sveta se je pomerila na drugem skupinskem startu v tej sezoni svetovnega pokala v biatlonu. Med njimi je bila tudi ena slovenska predstavnica, Teja Gregorin, ki je pred začetkom preizkušnje zasedala 18. mesto v skupnem seštevku točk, slednjega je ohranila tudi po današnji preizkušnji.

Slovenska biatlonka je v prvem krogu tekla v zadnjem delu skupine, po odličnem prvem streljanju, ki ga je opravila brez napak, je prišla na 12. mesto. Drugi strelski nastop v leže je trajal dlje časa, poleg tega pa svojega cilja ni našel en naboj, kar je pomenilo zdrs na 21. mesto. Gregorinova je bila po 6,6 kilometra 24., po tretjem postanku na strelišču, kjer ni uspela pokriti dveh tarč, pa sta jo prehiteli dve tekmici. Na zadnjem strelskem nastopu se je za tem uspela zbrati, pokrila pet tarč in proti cilju odšla kot 23, v zadnjem krogu pa je uspela prehiteti eno tekmovalko in z zaostankom več kot treh minut zasedla 22. mesto.

Z izjemno tekaško predstavo je do zmage prišla trikratna olimpijska prvakinja Darja Domračeva, ki je sicer zgrešila kar štiri tarče, z 18. pokritimi tarčami pa sta drugo in tretje mesto zasedli Čehinja Veronika Vitkova in Norvežanka Tiril Eckhoff. Njuna zaostanka v cilju sta znašala 14,9 oziroma 21,7 sekunde. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Finka Kaisa Mäkäräinen je bila četrta s štirimi zgrešenimi streli.

"Danes ni bilo lahko streljati"

"Strelsko je bila med boljšimi, danes ni bilo lahko streljati. Tri zgrešene tarče pomeni dobro streljanje, seveda pa ne odlično, da se tudi bolje. Tekaška forma je bila v skladu s pričakovanji, saj po bolezni ne prideš tako hitro nazaj v tisto pravo stanje. Mislim, da gre za realno stanje, od tu naprej pa bo treba zdaj startati na boljše uvrstitve," je po tekmi dejal glavni trener Uroš Velepec.

Svoj nastop je ocenila še Gregorinova: "Streljanje za te razmere niti ni bilo tako slabo, tako da sem s tem zadovoljna. Tekaško pa pač še nisem na takšni ravni, kot bi si želela, ampak po vseh stvareh, ki so se dogajale pred novim letom niti nisem pričakovala več. Tudi smuči danes niso bile najhitrejše, tako da je vse skupaj na koncu vodilo do tega rezultata. Pogoji so bili danes še težji kot v preteklih dneh, saj je na progo padlo kakšen centimeter snega, tako da ni bilo lahko teči."

Skupinski start (Ž), izidi:

1. Darja Domračeva (Blr) 42:36,6/4
2. Veronika Vitkova (Češ) + 0:14,9/2
3. Tiril Eckhoff (Nor) 0:21,7/2
4. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 0:25,9/4
5. Jana Gerekova (Slk) 0:36,2/0
...
22. Teja Gregorin (Slo) 3:02,5/3
...

Skupni vrstni red SP:

1. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 486 točk
2. Darja Domračeva (Blr) 386
3. Valj Semerenko (Ukr) 366
4. Dorothea Wierer (Ita) 363
5. Veronika Vitkova (Češ) 345
...
18. Teja Gregorin (Slo) 200
53. Andreja Mali (Slo) 27
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.