Domračeva spet zlata, Teja solidna 11.

Foto: EPA Domračeva biatlon 15 km Foto: EPA Gasparin biatlon 15 km Foto: Reuters Teja Gregorin 15 km Soči 2014 Foto: EPA Domračeva biatlon 15 km Foto: Reuters Teja Gregorin 15 km Soči 2014
Po zmagi v zasledovanju se je Darja Domračeva okitila še z enim zlatom, tokrat na 15 km preizkušnji. Druga je bila Selina Gasparin, tretja pa Nadežda Skarbino. Teja Gregorin je tekmo končala na enajstem mestu.
Oglej si celoten članek

Bronasta s sprinta, Teja Gregorin, je s številko 31 startala ob 15.15. Že pred njo sta se na progo podali favoritinji Darja Domračeva in Tora Berger. Belorusinja je zadela vseh pet tarč na prvem streljanju, Norvežanka pa je enkrat zgrešila, tako kot Valentina Semerenko. Brezhibno sta s prvim strelskim nastopom opravili tudi Olga Zajceva in Kaisa Mäkäräinen. Gregorinova je na prvem ležečem položaju zgrešila tretji strel. Po vmesnem času je bila minuto in 20 sekund zadaj.

Na drugem streljanju je Valj Semerenko pokrila vseh pet tarč, še enkrat je bila natančna tudi Gabriela Soukalova. Zato pa je še dva zgrešena strela dodala Bergerjeva in se tako praktično poslovila od kolajne. V igri je po desetih zadetkih ostala tudi zmagovalka sprinta, Anastazija Kuzmina. Mäkäräinenova je v drugo enkrat zgrešila. Edina Slovenka je v drugo zadela vseh pet tarč v le 23 sekundah in ostala v igri za kolajne. Po drugem streljanju je zasedala 11. mesto. Teja je vseskozi stopnjevala svoj tek.

Teja v igri do 19. strela

Zajceva je na tretjem streljanju enkrat "kiksnila", Domračeva pa je tudi v tretje ostala brezhibna in prevzela vodstvo. Na drugo mesto je prišla Mäkäräinenova. Med njima se je zvrstila Čehinja Veronika Vitkova. Tudi Teja je ostala blizu z novimi petimi zadetki, na vmesnem času je zabeležila deveti rezultat.

Zajceva je na zadnjem streljanju popustila in ostala brez boja za stopničke, na žalost domačih navijačev. Ostala je pred Valj Semerenko, a obe sta razočarali. Zato pa je Domračeva še enkrat več streljala izjemno in se po zadnjem postanku podala zlati kolajni naproti. Popustila je Kaisa Mäkäräinen, na zadnjem nastopu dvakrat zgrešila in se poslovila od boja za vrh. Vitkova prav tako ni zdržala pritiska, ene tarče ni pokrila. Podobna usoda je doletela tudi Soukalovo. Zato pa je se je v ospredju z vsemi zadetimi streli povzpela Selina Gasparin. Gregorinova je na zadnjem nastopu zgrešila en strel in izgubila možnosti za kolajno. 

Domračeva spet suverena

V cilju je vodstvo premočno prevzela Domračeva, za katero so vse tekmovalke krepko zaostajale. Še najbolj sta se ji približali Gasparinova in rojakinja Nadežda Skarbino z 20 zadetki, ki je zaostala za dobro minuto in pol. Teja je v cilj prispela z osmim časom (+3,19), do konca so jo prehitele še tri tekmovalke. Za njo sta ostali tudi Zajceva in Karin Oberhofer, ki ji je po treh strelskih nastopih kazalo odlično.

Domračeva je po zmagi na zasledovanju še drugič slavila in se s tem izenačila z Martinom Fourcadom, ki se je dveh zlatih kolajn veselil med moško konkurenco. Presenetila je Švicarka Gasparinova, tudi Skarbinova ni bila med favoritinjami. Domračeva ima en bron že iz iger v Vancouvru. Po tekmi je Belorusinja poudarila, da ji ustrezajo težke proge, kakršna je tudi v Sočiju.

Biatlon (ženske), 15 km, izidi:

1. D. Domračeva (Blr) 43:19,6 (1)
2. S. Gasparin (Švi) +1:15,7 (0)
3. N. Skarbino (Blr) +1:38,2 (0)
4. G. Soukalova (Češ) +1:57,5 (2)
5. V. Bescond (Fra) +2:14,4 (2)
6. V. Vitkova (Češ) +2:26,4 (1)
7. J. Džima (Ukr) +2:30,3 (1)
8. O. Pidhrušna (Ukr) +2:39,9 (1)
9. K. Mäkäräinen (Fin) +2:42,9 (3)
10. K. Palka (Pol) +3:07,7 (0)
11. T. Gregorin (Slo) +3:10,1 (2)
...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.