Domžalčani do visoke zmage

Foto: Profimedia Tonči Mujan
Nogometaši Triglava so v 17. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Domžalam z 1:4 (0:2).
Oglej si celoten članek

Domžalčani so niz neporaženosti podaljšali na šest tekem, petkrat so zmagali in enkrat remizirali. Kranjčanom pa danes ni uspelo presenetiti favoriziranih Domžal, tako kot so jih septembra, ko so ob Kamniški Bistrici zmagali.

Na razmočenem igrišču v Kranju so bili Domžalčani celo tekmo boljši tekmec, mrežo gostiteljev pa so načeli v 11. minuti. Adam Gnezda Čerin je streljal z roba kazenskega prostora in zadel vratnico, potem pa je odbito žogo v gol pospravil Dario Melnjak. Kranjčani so imeli najlepšo priložnost prvega polčasa v 20. minuti, ko je po predložku iz kota streljal Egzon Kryeziu, a je žoga po rahlem posredovanju domžalskih nogometašev zletela čez prečko.

V 26. minuti pa so gostje povišali vodstvo z zadetkom Senijada Ibričića, ki je iz neposredne bližine žogo poslal v desni spodnji kot gola. Razmere na igrišču slikovito opiše dogodek iz 32. minute, ko je Tonči Mujan ob strelu na gol dobesedno ostal vkopan na razmočenem terenu. Do konca polčasa so imeli Domžalčani še nekaj priložnosti, a je rezultat ostal nespremenjen.

V 48. minuti je do strela z glavo po predložku Ibričića iz kota prišel Gaber Dobrovoljc, a se je izkazal Luka Čadež. Kmalu zatem je imel lepo priložnost za nov zadetek še Mujan, ki se je po napaki Triglavove obrambe znašel ena na ena s Čadežom, a je streljal prek gola. V 70. minuti je Ibričić nevarno streljal, a je žoga zletela mimo gola, so pa Domžalčani znova zadeli v 72. minuti. Gnezda Čerin je po podaji Mujana spretno obšel branilca Triglava in se razveselil svojega drugega gola v letošnji sezoni.

Prva liga TS Maribor izkoristil zdrs Olimpije, lokalni derbi Celjanom

V 78. minuti pa je domačim uspelo znižati zaostanek. Luka Majcen je streljal z desne strani v levi spodnji kot, Mulalić je bil že premagan, žogo pa je v gol potisnil Dickson Afoakwa. Kranjčani so imeli potem še nekaj priložnosti, a mreže Domžal niso več uspeli zatresti. Je pa Ermin Alić v 89. minuti po strelu Andraža Kirma slabo posredoval in žogo preusmeril v svoj gol za končnih 4:1 za Domžale.

Prva zmaga Aluminija v Novi Gorici

Aluminij je v Novi Gorici v šestem poskusu prišel do sploh prvega pozitivnega izida, zmago mu je priigral Francesco Tahiraj. Z novimi tremi točkami so Kidričani skočili na četrto mesto na lestvici, imajo enako število točk kot tretje Domžale.

Goričani so po desetih minutah izvajali kot, podal je Bede Osuji in iskal visokega branilca Žigo Lipuščka, ki ga je na tla zrušil Lucas Mario Horvat, sodnik Damir Skomina je pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Osuji, streljal v levi spodnji kot, a je njegovo namero prebral Luka Janžekovič in mu ubranil strel.

Aluminij je prvič na tekmi streljal v 16. minuti, ko je z roba kazenskega prostora meril Nemanja Jakšić, a naravnost v naročje Grege Sorčana. Po dobre pol ure igre so si gosti pripravili tri nevarne priložnosti. V 33. minuti je Tahiraj podal z desne strani, pred golom je bil za nekaj centimetrov prekratek Rok Kidrič. Ta je nato prišel do strela že v naslednji minuti, njegov poskus s kakšnih štirih metrov z leve strani je z golove črte odbil Lipušček. V naslednji minuti je z desne strani streljal Tahiraj, veselje mu je preprečil Sorčan.

V 51. minuti je Nikola Leko udaril mimo leve vratnice, štiri minute kasneje je na drugi strani igrišča prosti strel izvajal Uroš Celcer, Janžekovič je skušal uloviti žogo, a jo je na koncu izpustil v kot. Kot se je na koncu izkazalo, je Aluminiju ključna akcija uspela v 57. minuti. Tahiraj je prehitel goriško obrambo, prvi strel mu je Sorčan ubranil, napadalec Aluminija je prišel do odbite žoge in jo z desne strani poslal v gol.

V 74. minuti je do strela z glavo v kazenskem prostoru Aluminija prišel Lipušček, a meril mimo gola, tako kot na drugi strani pet minut kasneje Kidrič. Nevaren je bil poskus Jake Kolenca v 85. minuti, ko je žoga zletela čez prečko. Zadnji nevaren poskus Goričanov je v 90. minuti sprožil Mark Gulič, z glavo je meril mimo gola.

Prva liga TS, 17. kolo:

Celje - Rudar Velenje  2:0 (0:0)
Požeg Vancaš 57., Pungaršek 62.

Maribor - Krško  3:0 (0:0)
Zahović 63., Tavares 65., Pihler 77.

Olimpija - Mura  2:2 (1:0)
Vombergar 40., Savić 68.; Horvat 89., 93.

Triglav Kranj - Domžale  1:4 (0:2)
Afoakwa 78.; Melnjak 11., Ibričić 26., Gnezda Čerin 72., Alić 89./ag

Gorica - Aluminij  0:1 (0:0)
Tahiraj 57.

LESTVICA:
1. Maribor 39
2. Olimpija 33
3. Domžale 24
4. Aluminij 24
5. Mura 23
6. Celje 23
7. Gorica 22
8. Triglav Kranj 15
9. Rudar Velenje 15
10. Krško 12

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.