Domžalčani izločili Olimpijo

Foto: Saša Despot nogomet Foto: Saša Despot nogomet Foto: Saša Despot nogomet Foto: Saša Despot nogomet Foto: Saša Despot nogomet Foto: Saša Despot nogomet Foto: Saša Despot nogomet Foto: Saša Despot nogomet Foto: Saša Despot nogomet Foto: Saša Despot nogomet Foto: Saša Despot nogomet
V četrtfinalu slovenskega pokala so Domžalčani izločili ljubljanske nogometaše. Tekma v Stožicah se je končala z 1:3.
Oglej si celoten članek

Olimpija je na prvi četrtfinalni tekmi v gosteh premagala Domžale z 1:0, a ji to ni zadoščalo za preboj v polfinale. Vodilno moštvo slovenskega prvenstva je namreč na povratnem dvoboju slavilo z 

Izbranci Luke Elsnerja so tri zadetke dosegli že v prvem polčas. Povedli so v 8. minuti, ko je na prvi vratnici najvišje skočil v pokalu izjemni učinkoviti branilec Uroš Korun. Ta je žogo s težkega položaja in s hrbtom obrnjen proti golu v loku poslal preko nemočnega ljubljanskega vratarja Aleksandra Šelige. Slednji je še enkrat klonil deset minut kasneje. Tokrat so domači branilci povsem pozabili na vezista Nemanjo Maksimovića, ki je po natančnem predložku z desne strani z glavo zadel s kakšnih desetih metrov. V 41. minuti se je nato med strelce vpisal še Darko Zec. Ljubljanska obrama je po prostem strelu Domžalčanov poskušala žogo odbiti iz kazenskega prostora, a je ta padla pred Zeca, ki jo je z natančnim volejem diagonalno z desne strani poslal v mrežo.

Obe moštvi sta v prvem polčasu trikrat streljali proti golu tekmeca. Vsi domžalski streli so se končali z zadetkom, Olimpija pa je zbrala en strel na gol, dva pa sta šla mimo vrat Nejca Vidmarja. Posest žoge je znašala 57:43 odstotkov v korist Ljubljančanov. 

Gostje so tudi v prvi polovici drugega polčasa brez večjih težav ohranjali vodstvo, v 68. minuti pa so domačini le resneje zapretili. Prosti strel je izvajal Boban Jović, žoga je zadela živi zid in nekoliko spremenila smer, na koncu pa zadela desno vratnico Vidmarjevega gola. V 76. minuti so Domžalčani ostali le z deseterico na zelenici, saj je drugi rumeni karton prejel branilec Kenan Horić, številčno premoč pa so gostitelji izkoristili v 82. minuti. Filip Valenčič je prodrl po desni strani kazenskega prostora in poslal visoko žogo pred gol, kjer je Miran Burgić preskočil Nejca Skubica in z bližine zadel za 1:3. Kasneje se mreži nista več zatresli.

Maribor s Krko v četrtfinalu

Sinoči sta se v pokalu pomerila tudi Maribor in Kalcer Radomlje. Zaradi evropskih obveznosti državnih prvakov so ti odigrali šele zaostalo tekmo drugega kroga. Luka Zahović je hitro poskrbel za prednostlanskih finalistov v 25. minuti, kar je bil tudi odločilni gol v obračunu. Najboljši strelec prvenstva je zadel po izjemni akciji Izraelca Sintayehuja Salalicha, ki je z žogo presprintal 70 metrov in nato s podajo pred gol še lepo zaposlil Zahovića, ki mu ni bilo težko zatresti mrežo. Mariborčani so imeli sicer večji del tekme večjo posest žoge, še dvakrat pa so zatresli okvir gostujočih vrat. V prvem polčasu je bil za las nenatančen David Biton, v drugem pa so prečko zatresli kar gostujoči igralci. Tudi ti so si na tekmi sicer priigrali nekaj priložnosti, a niso našli poti mimo vratarja Aljaža Cotmana.

Pokal Slovenije, četrtfinale:

Olimpija : Domžale 1:3 (0:3) /1:0/
Burgić 82.; Korun 8., Maksimović 18., Zec 41.

Jutri:
Luka Koper - Gorica /1:3/
Celje - Zavrč /3:1/

Preloženo:
Krka - Maribor

/  / - izidi prvih tekem

Pokal Slovenije, osmina finala:

Maribor : Kalcer Radomlje 1:0 (1:0)
Zahović 25.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.