Domžalčani upravičeno zadovoljni

Foto: Twitter/NK Domžale
Foto: Twitter/NK Domžale
Domžalčani so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za nastop v Ligi Evropa iztržili ugoden izid v Soligorsku (1:1). Napredovanje bodo lovili v Športnem parku.
Oglej si celoten članek

Domžale in Šahtjor Soligorsk sta se na tekmi v Belorusiji razšla brez zmagovalca (1:1). Domače je v 35. minuti v vodstvo popeljal Nikola Ignjatijević, za goste pa je v 52. minuti izenačil Dejan Trajkovski.

Domžalčani so v Belorusiji prišli do izida, ki jim na povratni tekmi daje veliko možnosti za napredovanje. Gostitelji so sicer odločno začeli tekmo, a so slovenski predstavniki v nadaljevanju tudi pokazali napadalne sposobnosti in z zadetkom Trajkovskega ohranili upe na želeni tretji predkrog.

V prvem polčasu so imeli uvodoma pobudo domači, ki so prvič resno zagrozili v 19. minuti, ko je Axel Maraval obranil prosti strel Artema Starohodckega. V 35. minuti pa so povedli, ko so Domžalčani izgubili žogo na sredini igrišča, v protinapad je stekel Nikola Ignjatijević, ki je 18 metrov od vrat prišel do strela in natančno meril v spodnji levi kot.

Domžalčani so izenačili v 52. minuti, ko je Antonio Mance ukradel žogo globoko na levi strani polovice Šahtjorja. Podal je v sredino, kjer je Trajkovski z desetih metrov žogo poslal v domačo mrežo.

Pet minut pozneje so gosti prišli do prostega strela z leve strani. Po podaji Alvara Brachija je Gaber Dobrovoljc iz težkega položaja sprožil za las mimo desne vratnice. V 73. minuti je Benjamin Morel na polovici Šahtjorja na kratko podal do Žana Majerja, ta je žogo oddal do Jana Repasa, ki je prišel sam pred domačega vratarja, a je slednji strel Domžalčana uspešno odbil. Tri minute zatem je s 14 metrov močno sprožil Nikolaj Januš, a bil le malce premalo natančen.

Evropska liga, kvalifikacije, 2. krog:

Šahtjor Soligorsk : Domžale 1:1 (1:0)
Ignjatijević 35.; Trajkovski 52.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.